26.2 C
Lloret de Mar
Parades tancades al Mercat Municipal

ICV – EUiA i ELLSSP retiren la moció per revifar el Mercat Municipal per evitar l’esmena a la totalitat del Govern

Els grups de l'oposició van criticar que l'esmena desvirtuava la moció i, a més, no feia propostes d'actuació concretes. Per això van preferir retirar-la.

Parades tancades al Mercat Municipal

Darreres Notícies

Després d’un ampli debat, ICV-EUiA ha retirat la moció presentada amb ELLSSP per demanar el concurs per a la concessió de les parades del Mercat Municipal diari. El motiu és que l’equip de govern amb el suport del regidor no adscrit havien presentat una esmena a la totalitat i els grups de l’oposició han considerat que desvirtuava la proposta.

Una escena del ple d’ahir

Així ho va dir el regidor d’ICV – EUiA, Miguel Gracia. De fet, el debat va ser tens i amb retrets per totes bandes. L’oposició en bloc, excepte el regidor no adscrit, va criticar que en tot el mandat l’equip de govern no hagi fet res per revifar el mercat municipal. I van afegir que l’esmena a la totalitat seguia sense fer cap proposta d’actuació concreta.

La proposta del govern plantejava que l’Ajuntament estudiaria totes les possibilitats proposades pels serveis tècnics del departament d’estudis i projectes de l’Institut de Mercats de Barcelona a través d’una comissió de seguiment amb els portaveus de tots els grups municipals; que s’encarregués als tècnics de les seccions de Comerç i Promoció Econòmica una revisió del reglament del mercat per actualitzar-lo; i que s’encarregués als mateixos tècnics i també als d’Intervenció i Serveis Jurídics un informe analitzant la viabilitat de la concessió d’autoritzacions per a l’explotació temporal de les parades buides fins que s’adoptés una mesura definitiva. Una mesura, aquesta última, que Miguel Gracia va criticar durament.

L’alcalde, Jaume Dulsat, també va ser contundent amb la seva resposta i va acusar tots els grups de l’oposició de fer demagògia amb el Mercat Municipal quan cap d’ells no ha tingut en compte l’equipament a l’hora de negociar els pressupostos. A més, Dulsat va defensar que des del govern s’està fent molta feina per actuar en el mercat.

El Mercat compta amb només 7 parades obertes

L’alcalde va reconèixer que no s’ha aconseguit solucionar el problema del mercat, però va argumentar que el Govern local, amb els diners que pot invertir, ha de prioritzar altres actuacions més necessàries. Jaume Dulsat, així com tots els grups de l’equip de govern, van voler deixar clar que, malgrat que fins ara no s’ha aconseguit, ells també volen trobar una solució per al Mercat Municipal, que ara mateix compta amb només set parades obertes.

spot_img

El + Vist