Dilluns, 18 gener 2021
7.5 C
Lloret de Mar
Parades tancades al Mercat Municipal

ICV – EUiA i ELLSSP retiren la moció per revifar el Mercat Municipal per evitar l’esmena a la totalitat del Govern

Els grups de l'oposició van criticar que l'esmena desvirtuava la moció i, a més, no feia propostes d'actuació concretes. Per això van preferir retirar-la.

Parades tancades al Mercat Municipal

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Després d’un ampli debat, ICV-EUiA ha retirat la moció presentada amb ELLSSP per demanar el concurs per a la concessió de les parades del Mercat Municipal diari. El motiu és que l’equip de govern amb el suport del regidor no adscrit havien presentat una esmena a la totalitat i els grups de l’oposició han considerat que desvirtuava la proposta.

Una escena del ple d’ahir

Així ho va dir el regidor d’ICV – EUiA, Miguel Gracia. De fet, el debat va ser tens i amb retrets per totes bandes. L’oposició en bloc, excepte el regidor no adscrit, va criticar que en tot el mandat l’equip de govern no hagi fet res per revifar el mercat municipal. I van afegir que l’esmena a la totalitat seguia sense fer cap proposta d’actuació concreta.

La proposta del govern plantejava que l’Ajuntament estudiaria totes les possibilitats proposades pels serveis tècnics del departament d’estudis i projectes de l’Institut de Mercats de Barcelona a través d’una comissió de seguiment amb els portaveus de tots els grups municipals; que s’encarregués als tècnics de les seccions de Comerç i Promoció Econòmica una revisió del reglament del mercat per actualitzar-lo; i que s’encarregués als mateixos tècnics i també als d’Intervenció i Serveis Jurídics un informe analitzant la viabilitat de la concessió d’autoritzacions per a l’explotació temporal de les parades buides fins que s’adoptés una mesura definitiva. Una mesura, aquesta última, que Miguel Gracia va criticar durament.

L’alcalde, Jaume Dulsat, també va ser contundent amb la seva resposta i va acusar tots els grups de l’oposició de fer demagògia amb el Mercat Municipal quan cap d’ells no ha tingut en compte l’equipament a l’hora de negociar els pressupostos. A més, Dulsat va defensar que des del govern s’està fent molta feina per actuar en el mercat.

El Mercat compta amb només 7 parades obertes

L’alcalde va reconèixer que no s’ha aconseguit solucionar el problema del mercat, però va argumentar que el Govern local, amb els diners que pot invertir, ha de prioritzar altres actuacions més necessàries. Jaume Dulsat, així com tots els grups de l’equip de govern, van voler deixar clar que, malgrat que fins ara no s’ha aconseguit, ells també volen trobar una solució per al Mercat Municipal, que ara mateix compta amb només set parades obertes.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.