Dijous, 25 febrer 2021
9.1 C
Lloret de Mar
Aplec de la Sardana 2017

Els impulsors del primer Aplec de la Sardana recorden els inicis d’aquesta tradició lloretenca

Aplec de la Sardana 2017

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

En motiu del 50è Aplec de la Sardana, Nova Ràdio Lloret ha emès un programa especial amb les persones que van impulsar la primera trobada de germanor al voltant de la sardana a Lloret de Mar. Va ser l’any 1968. La idea va sorgir dels sardanistes Josep Ribera i Josep Tibau, al voltant dels quals es va formar el grup que va tirar endavant aquesta tradició tan catalana, que s’ha mantingut en el temps i aquest 2017 ha arribat a la 50a edició.

En aquesta tertúlia hi han participat, a més de Josep Ribera i Josep Tibau, Albert Batlle, Josep Reguant, Jordi Ribera, Rafael Roig i Jordi Rocas. 

De les diferents intervencions, volem destacar les paraules de Josep Ribera, recordant que als anys ’60 “l’única manera de reconduir el catalanisme era a través de la sardana i que era lògic muntar un aplec a Lloret” i afegeix que “amb el meu amic Josep Tibau ens vam engrescar i vam posar fil a l’agulla“.

O bé les d’Albert Batlle, que afirma “ens hem de felicitar per la tasca feta pel nostre grup a Lloret des del primer aplec, amb un ampli ventall d’activitats iniciades el 1968“.

Tot seguit, us oferim la possibilitat de recuperar el programa sencer:

Tertúlia especial sobre l’Aplec de la Sardana

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.