26.6 C
Lloret de Mar
Aplec de la Sardana 2017

Els impulsors del primer Aplec de la Sardana recorden els inicis d’aquesta tradició lloretenca

En motiu del 50è Aplec de la Sardana, Nova Ràdio Lloret ha emès un programa especial amb les persones que van impulsar la primera trobada de germanor al voltant de la sardana a Lloret de Mar. Va ser l’any 1968. La idea va sorgir dels sardanistes Josep Ribera i Josep Tibau, al voltant dels quals es […]

Aplec de la Sardana 2017

Darreres Notícies

En motiu del 50è Aplec de la Sardana, Nova Ràdio Lloret ha emès un programa especial amb les persones que van impulsar la primera trobada de germanor al voltant de la sardana a Lloret de Mar. Va ser l’any 1968. La idea va sorgir dels sardanistes Josep Ribera i Josep Tibau, al voltant dels quals es va formar el grup que va tirar endavant aquesta tradició tan catalana, que s’ha mantingut en el temps i aquest 2017 ha arribat a la 50a edició.

En aquesta tertúlia hi han participat, a més de Josep Ribera i Josep Tibau, Albert Batlle, Josep Reguant, Jordi Ribera, Rafael Roig i Jordi Rocas. 

De les diferents intervencions, volem destacar les paraules de Josep Ribera, recordant que als anys ’60 “l’única manera de reconduir el catalanisme era a través de la sardana i que era lògic muntar un aplec a Lloret” i afegeix que “amb el meu amic Josep Tibau ens vam engrescar i vam posar fil a l’agulla“.

O bé les d’Albert Batlle, que afirma “ens hem de felicitar per la tasca feta pel nostre grup a Lloret des del primer aplec, amb un ampli ventall d’activitats iniciades el 1968“.

Tot seguit, us oferim la possibilitat de recuperar el programa sencer:

Tertúlia especial sobre l’Aplec de la Sardana

spot_img

El + Vist