Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
L'Olga (esquerre) i l'Oxana, als estudis de la ràdio

In Lloret, l’associació que ajuda a integrar-se a persones vingudes de Rússia i rodalies

Per exemple, els ajuden a aprendre català o els ofereixen assessorament de tipus jurídic per poder obrir un nou negoci o bé fer diferents tràmits. A més, compten amb un psicòleg infantil.

L'Olga (esquerre) i l'Oxana, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

In Lloret és el nom d’una associació que ajuda a integrar-se a persones vingudes de Rússia i els països del voltant. La intenció és oferir diferents eines de suport per fer més fàcil el dia a dia d’aquesta gent. L’entitat es va crear l’abril del 2017. Una de les fundadores és l’Olga.

Les responsables d’In Lloret amb l’alcalde

Per exemple, els ajuden a aprendre català o els ofereixen assessorament de tipus jurídic per poder obrir un nou negoci o bé fer diferents tràmits. A més, compten amb un psicòleg infantil, per afavorir la relació i adaptació dels menors acabats d’arribar a les escoles.

Tant l’Olga com una altra de les representants de l’entitat, l’Oxana, asseguren que hi ha molts russos que volen integrar-se. Per això impulsaran diferents activitats que afavoreixin aquesta integració. Per exemple, el 23 de novembre organitzaran un intercanvi entre russos i catalans.

Fins ara, In Lloret ha donat servei a més de 5.000 persones (inclosos turistes) i compta amb uns 300 socis, que paguen una quota de vint euros l’any. Els interessats en rebre aquest suport s’han d’adreçar a la seva pàgina web o bé directament al centre, situat al carrer Rio de la Plata número 30, al barri de Fenals. Cal afegir que a Lloret hi ha unes 3.500 persones de parla russa.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".