15.6 C
Lloret de Mar
Dispositiu policial nocturn a Lloret de Mar.

Indignació entre els veïns per l’incivisme nocturn al nucli antic de Lloret

L'Ajuntament, que ha modificat el dispositiu policial per fer-lo més efectiu, reclama un tancament esglaonat per sectors.

Dispositiu policial nocturn a Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Indignació entre els veïns del nucli antic de Lloret per l’incivisme nocturn de les últimes setmanes, en què hi ha persones al carrer fent soroll, trencant vidres o mobiliari urbà. Una situació que es dona a partir del toc de queda, a la una de la matinada, quan la policia s’encarrega de desallotjar la gent que es concentra a la via pública, per tal que tornin a casa o al seu allotjament.

L’associació de veïns explica que han rebut queixes al respecte, les quals han fet arribar al consistori, que ha modificat el dispositiu conjunt de la Policia Local amb els Mossos per ser més efectius a diversos punts del centre de Lloret.

Rosa Sabiote, president de l’entitat veïnal del nucli antic, destaca que “no tolerem aquest incivisme, el denunciem“. Els veïns reconeixen que l’incivisme de dies enrere a les nits ha anat a menys, però reclamen un barri més segur i pla integral per al nucli antic a l’Ajuntament.

Des del consistori, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, reclama que canvis en el toc de queda, com un tancament esglaonat per sectors. Argumenta que “en tancar totes les activitats a la mateixa hora, s’acumula molta gent al carrer i es complica el desallotjament, això fa que hi hagi alguns actes incívics molestos”.

Reunió per organitzar el dispositiu a la caserna de la policia local de Lloret
Reunió per organitzar el dispositiu a la caserna de la policia local de Lloret

Des de l’Ajuntament afirmen que “entenem el malestar dels veïns”, que no poden dormir pels sorolls, però assenyalen que la situació ha millorat els últims dies.

La quantitat d’incidents que s’han registrat aquest estiu a Lloret, segons el consistori, suposen la meitat d’una temporada prepandèmica. Sí que ha pujat, però, el nombre de denúncies imposades per la Policia Local. De moment, s’han practicat quatre detencions per actes incívics.

spot_img

El + Vist