2.3 C
Lloret de Mar

‘Inmersión’, de Rubén Pérez, que mostra dos cavallets del diable, guanya MontPhoto 2019

Tant les fotografies guanyadores com les finalistes estan exposades al llarg del mes d'octubre a la Casa de la Cultura.

Darreres Notícies

Inmersión, del gallec Rubén Pérez, és la fotografia guanyadora de Montphoto 2019. El Festival Internacional de Fotografia de Natura, amb seu a Lloret de Mar, ha lliurat aquest dissabte els premis.

servicios profesionales jimenez

El guardó més destacat de tots retrata uns animals fascinants: semblants a les libèlules, s’anomenen “cavallets del diable”. L’autor assegura que la principal dificultat per aconseguir fer la fotografia va ser que l’aigua estava en moviment.

Montphoto, que premia l’excel·lència de la fotografia de natura, també concedeix la beca WWF, dotada amb 6.000 euros. Enguany ha estat per a una obra que reclama la conservació de la fauna al desert del Sàhara. L’autor és l’italià Ugo Mellone. El festival també lliura un guardó en clau local, per a la millor fotografia feta a Lloret de Mar. Aquest cop ha estat per a una imatge idíl·lica de Sa Boadella quan es fa de dia. L’autor és el barceloní Jordi Mestrich.

El president de MontPhoto, Paco Membrives, fa una valoració excel·lent d’aquesta edició del festival.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Miguel Gonzalez, director de l'agencia Contacto; Monica Lozano, educadora d'arts visuals de la Universitat de Murcia; Jose Miguel Lao, voluntari; Rosa Mª Vila, editora de Descobrir Catalunya; Tino Sorino, representant de National Geographic; Frederic Garrido, coordinador de l'activitat de la Confederació Espanyola de Fotografia; Silvia Omedes, presidenta de la Photographic Social Vision; Fernando Peracho, director de la galeria Valid Foto; Eduard Bertran, director de l'Institut d'Estudis Fotogràfics; Paco Membrives, president de MontPhoto; Miquel Navarro, voluntari; i David Airob; fotògraf i exeditor de la Vanguardia (MontPhoto)
Diferents organitzadors, col·laboradors i voluntaris de MontPotho 2019

La filosofia del concurs té diferents pilars, com ara la difusió de la fotografia de natura a través de diferents ponències, una àmplia oferta adreçada específicament al jovent o bé la denúncia ecològica, de la qual el festival s’ha convertit en un referent.

El concurs Montphoto -que ha rebut més 12.000 imatges, provinents de 60 països– compta amb una dotzena de categories. Tant les fotografies guanyadores com les finalistes estan exposades al llarg del mes d’octubre a la Casa de la Cultura.

spot_img

El + Vist