7.3 C
Lloret de Mar

Isidor Llorca rep el premi Xavier Cugat ‘per tota una vida dedicada al cinema d’entreteniment i la comunicació’

El lloretenc va rebre el guardó diumenge, 1 de gener, en una gala de format privat, de la mà del també productor Lluís Valentí.

Isidor Llorca
Isidor Llorca

Darreres Notícies

El lloretenc Isidor Llorca ha rebut el premi Xavier Cugat en reconeixement al seu talent. En concret, se li ha atorgat per “tota una vida dedicada al cinema d’entreteniment i la comunicació”, des dels seus inicis a La piel quemada de Josep Maria Forn, rodada a Lloret.

servicios profesionales jimenez

Isidor Llorca ha dedicat tota la seva vida al cinema i la comunicació, com a productor i com a restaurador de pel·lícules, entre altres coses.

“Tot el que he fet ho he fet sempre amb molta il·lusió i ganes de fer-ho, però al cine em sento com aquell nen del Cinema Paradiso”

Isidor Llorca

A banda de participar en la pel·lícula de Josep Maria Forn, també va treballar en fotografia pels turistes i publicitat al cinema, ha gestionat sales de cinema a Pineda de Mar, Platja d’Aro i Lloret de Mar i ha treballat de productor a TV3.

“Jo sempre dic que he sigut un bon productor, un no gaire bon distribuïdor i un mal exhibidor! O sigui, que em considero productor que res més”

Isidor Llorca
Isidor Llorca amb el premi Xavier Cugat (Festival de Cinema de Girona)
Isidor Llorca amb el premi Xavier Cugat (Festival de Cinema de Girona)

Els premis Xavier Cugat els entrega el Festival de Cinema de Girona el dia 1 de gener, en commemoració al naixement de l’il·lustre músic gironí. D’aquesta manera, el festival recorda que Xavier Cugat, entre altres coses, va participar en la banda sonora de les primeres pel·lícules amb so i va aparèixer en diverses pel·lícules de Hollywood, sempre en el paper de director de música rítmica, a la vegada que participava amb la seva orquestra a l’actuació.

Isidor Llorca va rebre el guardó diumenge, a l’hotel Carlemany de Girona, en una gala que es va celebrar en un format privat entre els receptors del premi i les persones que el lliuraven. En el cas del lloretenc, va rebre el guardó per part del també productor Lluís Valentí.

En aquesta edició dels premis, també han estat guardonats l’il·lusionista Xevi i l’iranià Ramin Djawadi, autor de la banda sonora de la sèrie Joc de Trons.

spot_img

El + Vist