4.2 C
Blanes
El lloretenc Isidor Llorca (Tito Llorca).

‘Isidor Llorca: una vida de pel·lícula’ reivindica la figura del director i realitzador lloretenc

L’arxiu de Lloret se suma avui al Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb el documental que repassa l'àmplia i diversa trajectòria de Llorca.

El lloretenc Isidor Llorca (Tito Llorca).

Darreres Notícies

L’Arxiu de Lloret se suma al Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb la projecció d’un documental dedicat a Isidor Llorca com a director i realitzador. Dos anys enrere, l’arxiu va rebre més d’un centenar de bobines de cinema en 35 mil·límetres. Eren pel·lícules, documentals i anuncis, que van des de finals dels ’60 fins a la dècada dels ’80, realizats pel mateix Llorca.

Entre les filmacions recollides, hi destaquen L’Art (1982), El Museu Darder de Banyoles (1980) i Girona en Fires (1983), a més de reportatges de l’última etapa del noticiari espanyol NODO, la part de cinema que inclou el període de pel·lícules eròtiques, a més d’imatges de la primera època de la televisió local de Lloret. Tot plegat és el que resumeix aquest documental, que es complementa amb declaracions de Llorca.

Cartell del documental sobre Isidor Llorca
Cartell del documental sobre Isidor Llorca

L’arxiver, Quim Daban, assenyala que “calia reivindicar la figura i la trajectòria de l’Isidor Llorca, que ha viscut una vida de pel·lícula”.

És un any de molts reconeixements per Isidor Llorca. En aquest 2023, ha rebut el Premi Xavier Cugat, a la Producció de Cinema i el premi T de Turisme. Recentment, a més, ha estat nomenat membre de l’Acadèmia del Cinema Català. De tota la seva llarga trajectòria en el món del setè art, Isidor Llorca assegura sentir-se molt orgullós d’haver pogut ser un “professional del cinema”.

El muntatge ‘Isidor Llorca: una vida de pel·lícula’ es passa a les 20h al Teatre. Accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist