Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Iulia Bora, millor nota de Selectivitat de Lloret

Iulia Bora, del Coll i Rodés, és l’alumna de Lloret amb millor nota a la Selectivitat

Al Rocagrossa la millor nota l'ha tret Enric Ruiz i a la Immaculada Concepció han empatat Clàudia Cazalla i Anna Romero. Els tres tenen un 8,6.

Iulia Bora, millor nota de Selectivitat de Lloret

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Iulia Bora, de l’Institut Coll i Rodés, ha estat l’alumna de Lloret de Mar amb millor nota a la Selectivitat. Ha obtingut un 9,5, a través de la modalitat humanística. Pel que fa als altres centres, les millors notes han estat un 8,6, tant a l’Institut Rocagrossa, amb Enric Ruiz, com a la Immaculada Concepció, on han empatat Clàudia Cazalla i Anna Romero.

La situació provocada per la pandèmia ha provocat que les proves d’accés a la universitat hagin estat totalment atípiques. Els estudiants de segon de batxillerat van haver de treballar de manera telemàtica al llarg del confinament i van poder assistir a classes presencials durant el mes de juny, per reforçar diversos aspectes amb l’ajuda dels professors. A més, les proves es van fer més tard de l’habitual, al juliol.

En el cas de Iulia Bora, la millora nota de Lloret de Mar amb un 9,5, l’alumna explica que les assignatures més fàcils, segons la seva opinió, van ser llatí i història, mentre que les més complicades van ser castellà i anglès. Ara, afronta amb il·lusió una nova etapa a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on estudiarà un doble grau de Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció i Dret.

A l’Institut Rocagrossa, la millor nota l’ha obtingut Enric Ruiz, amb un 8,6. Ha optat per la modalitat científica.

Enric Ruiz, millor nota del Rocagrossa amb un 8,6

Enric Ruiz

En la seva opinió, els exàmens més assequibles van ser els de català, castellà, història i química, mentre que els complicats van ser els d’anglès i física. Pel que fa a la carrera universitària, l’Enric estudiarà Biotecnologia a la facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

Clàudia Cazalla de la Immaculada Concepció, amb un 8,6

I a la Immaculada Concepció s’ha produït un empat entre dues estudiants que han obtingut també un 8,6. Una d’elles és la Clàudia Cazalla, que s’ha presentat a través de la branca d’humanitats. Tot i que no va trobar cap examen massa complicat, reconeix que va anar justa de temps en llatí i història. Les proves més fàcils per ella van ser les de llengua. De fet, la seva intenció és estudiar Filologia Hispànica i Catalana.

Clàudia Cazalla

L’altra millor nota de la Immaculada Concepció l’ha obtingut Anna Romero, també amb un 8,6, a través de la modalitat científica. La lloretenca, que va estar becada per la Fundació Amancio Ortega per fer el primer curs de batxillerat al Canadà, explica que en la primera jornada d’exàmens va tenir molts nervis, però a poc a poc es va anar calmant. Va fer un bon paper, especialment, en les proves de català, matemàtiques i història, mentre que l’examen de física considera que va ser el més complicat. Ara, espera amb moltes ganes l’etapa universitària, en què vol realitzar estudis de Matemàtiques.

Anna Romero de la Immaculada Concepció, amb un 8,6

Anna Romero

Pel que fa a la resta de Catalunya, les notes més altes han estat per a cinc estudiants de Barcelona, que han empatat amb un 9,9. Són dues noies i tres nois, alumnes de Santa Coloma de Gramenet, Manlleu, Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona i Sant Cugat del Vallès.

En el cas de la demarcació de Girona, les qualificacions més elevades han estat per quatre noies que han obtingut un 9,8. Dues d’elles, de Santa Coloma de Farners, són germanes: Helena i Sara Bonet. Les altres dues alumnes destacades amb la millor nota a les comarques gironines són Laia Conchilla i Paula Romo.

Pel que fa als exàmens, per matèries comunes, la nota mitjana de català ha estat un 6,87, mentre que la de castellà ha estat un 6,73. En el cas d’anglès, la qualificació mitjana ha estat d’un 6,53. En les matèries de modalitat, la nota mitjana més alta s’ha assolit a Cultura audiovisual, amb un 7,72, i la més baixa a Electrotècnica, amb un 5,1.

Dels estudiants que enguany han cursat segon de batxillerat a Catalunya, un total de 30.103 són aptes per accedir el curs que ve a la universitat. Això suposa el 95,1% del total. D’altra banda, cal estacar que 1.028 alumnes rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".