17.9 C
Lloret de Mar
El nou CDA, al carrer Hipòlit Lázaro (Ajuntament de Lloret de Mar)

Ja ha obert les portes el nou Centre de Distribució d’Aliments

El nou espai, al carrer Hipòlit Lázaro, és més cèntric, més ampli i està més adequat per oferir un servei digne a les famílies usuàries, que són 60 al dia.

El nou CDA, al carrer Hipòlit Lázaro (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Avui ha obert les portes el nou Centre de Distribució d’Aliments (CDA). Recordem que, quan va començar la pandèmia, es va incrementar molt el nombre d’usuaris i la seu del carrer Girona va quedar petita, així que es va traslladar, temporalment, al pavelló municipal d’esports.

Ara, per fi, compta amb aquest nou espai al carrer Hipòlit Lázaro, al costat de la Casa de la Cultura, on hi ha les oficines de la secció de Benestar i Família. La presidenta de Càritas, Lucía Echegoyen, ressalta que l’espai i la ubicació dignifiquen el servei.

“Hi havia un parell de principis que havíem de solucionar: el respecte per a les persones amb un lloc digne i la proximitat del nou local”

Lucía Echegoyen

Una opinió que comparteix la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, que afegeix que és un espai molt ampli.

“Està totalment adaptat, és molt ampli, és molt digne, és un supermercat; per tant, jo crec que ho hem dignificat molt, que era l’objectiu principal”

Arantxa Jiménez

A la nova seu, els aliments es reparteixen amb el format de supermercat, és a dir, cada usuari pot agafar els productes que prefereixi en funció del nombre de punts que tingui. Una manera de funcionar que també dignifica molt el servei.

I és que dignificar els usuaris és el principal objectiu d’aquest servei, que des que va esclatar la pandèmia va incrementar molt la demanda. Ara mateix, s’atenen 60 famílies al dia.

“Estem mantenint pràcticament la mateixa gent que teníem durant la pandèmia i tornem a tenir l’agenda plena cinc dies a la setmana”

Lucía Echegoyen

Mentre que abans de la pandèmia el CDA només obria quatre dies a la setmana, ara obre de dilluns a divendres al matí i també dimecres i dijous a la tarda.

Lucía Echegoyen alerta que la situació també és més greu perquè, a més a més de comptar amb més demanda, als Grans Recaptes d’arreu del territori es van aconseguir la meitat de productes i diners, ja que la crisi econòmica també ha provocat que la població pugui fer menys aportacions.

I, paral·lelament, l’Ajuntament treballa amb la idea de traslladar també el centre de dia El Kaliu, que dona serveis bàsics de persones sense llar o en situació d’extrema vulnerabilitat. Ara mateix, funciona a l’antiga caserna de la policia local, però és un espai que no reuneix les condicions adequades.

“Ara mateix el centre del kaliu el tenim en un pis municipal molt petit que no reuneix les condicions, però hi ha previsió de traslladar-lo al costat del CDA”

Arantxa Jiménez

El local on hi ha el nou CDA i on hi haurà El Kaliu es va poder comprar gràcies a l’aportació dels Pressupostos Participats del 2020.

De moment, qui vulgui veure les noves instal·lacions del Centre de Distribució d’Aliments, hi haurà portes obertes aquest dijous i divendres al migdia, d’una a dues, quan no hi ha usuaris al centre.

spot_img

El + Vist