17.6 C
Lloret de Mar
Josep Lluís Bordallo, expert en numismàtica

Ja no es poden canviar les pessetes per euros

El numismàtic Josep Lluís Bordallo explica que una moneda té valor en funció de l'antiguitat i l'estat de conservació.

Josep Lluís Bordallo, expert en numismàtica

Darreres Notícies

Des del 30 de juny, les antigues pessetes ja no es poden bescanviar. Fins ara, si algú encara guardava aquestes monedes a casa seva, podia dur-les al Banc d’Espanya i canviar-les per euros. Ara, però, l’única opció és guardar-les de record o, en el millor dels casos, vendre-les a un col·leccionista. No totes, però, tenen valor.

Per saber si una moneda és interessant o no ho és, cal tenir en compte, especialment, la seva antiguitat i l’estat de conservació, tal i com argumenta el numismàtic Josep Lluís Bordallo.

Bordallo ha explicat que, durant l’època franquista, es van fabricar una gran quantitat de monedes. En aquest sentit, explica que moltes persones creuen que tenen monedes especials, amb data del 1946. El numismàtic matisa que, perquè tinguin un valor real, a la part del darrera han de tenir el número 49.

Monedes de 5 pesetes noves i que no s’han utilitzat mai

Cal destacar que el Banc d’Espanya no bescanviava totes les pessetes. Només ho feia amb les que s’havien fet a partir del 1992. En canvi, amb els bitllets, els ha canviat tots, dels que dataven del 1936 fins als últims.

spot_img

El + Vist