17.9 C
Lloret de Mar

Jaume Nonell explica qui van ser els Cotó al Club Marina Casinet

Una important nissaga de músics empordanesos del segle XIX, a l'alçada dels grans compositors europeus.

El músic Albert Cotó.
El músic Albert Cotó.

Darreres Notícies

El Club Marina Casinet acull aquest divendres una xerrada sobre la nissaga dels Cotó, músics empordanesos del segle XIX, de gran creativitat i a l’alçada dels grans compositors europeus de l’època.

servicios profesionales jimenez

D’entre tots ells, destaca l’Albert Cotó. El ponent de la conferència i estudiós de la sardana, Jaume Nonell, explica que “representa la transició de la vella a la nova escola, com a músic professional, de Figueres va anar a Barcelona, on destaca la seva música del teatre líric, el que ara diem musical”. A Lloret hem escoltat la interpretació d’alguna composició d’Albert Cotó amb l’Orquestra Simfònica de l’Empordà, dirigida per Carles Coll.

jaume nonell
Jaume Nonell, el ponent de la conferència sobre els Cotó

El ponent de la xerrada, Jaume Nonell, ha estat recentment guardonat amb la distinció Floricel Rosa d’Or d’Anglès. La conferència sobre els Cotó es basa en el seu darrer llibre dedicat a aquesta nissaga, que compta amb un pròleg de Joan Domènech i Moner.

En l’obra, l’autor ressegueix sis generacions d’aquesta important nissaga de músics empordanesos: de Pere Cotó fins a Frederic Cotó, passant per Albert Cotó que instal·lat a Barcelona va exercir d’intèrpret i compositor. La fama que va assolir es basa especialment en la seva àmplia obra de ballables, com valsos, americanes i polques.

El llibre permet permet veure, a través de la nissaga Cotó, l’evolució de l’ofici de músic, de la cobla i l’orquestra, sobretot amb la primera gran transformació de la cobla a meitats del segle 19 i la transformació de les orquestres de ball, que es produeix als anys 20-30 del segle 20.

La xerrada amb Jaume Nonell és aquest divendres, 24 de febrer, a les 20h al Casinet.

spot_img

El + Vist