4.2 C
Lloret de Mar

Jordi Turull: “aquesta festa ressona més enllà de Lloret”, en referència a Santa Cristina

Carles Mundó, conseller de Justícia, va destacar que "la gent viu Santa Cristina amb el cor".

Els consellers, l'alcalde i sor Lucía Caram, remenant l'estofat
Els consellers, l'alcalde i sor Lucía Caram, remenant l'estofat

Darreres Notícies

Dos consellers, Jordi Turull, de Presidència, i Carles Mundó, de Justícia, van ser ahir a Lloret les màximes autoritats assistents a la diada de Santa Cristina. Una jornada festiva, tradicional i també històrica, que els lloretencs van viure amb intensitat.

servicios profesionales jimenez

Turull i Mundó van gaudir dels actes matinals de Santa Cristina. Després de signar el llibre d’honor a l’Ajuntament, van acompanyar la processó de sortida des de la parròquia de Sant Romà fins a la platja. Allà es van embarcar al vaixell de les autoritats, amb l’alcalde, regidors i altres convidats, com sor Lucía Caram, Marc Lamuà –diputat al Congrès pel PSC- i Pere Vila, president de la Diputació de Girona. Plegats van seguir la nau capitana, rodejats d’un munt de barquetes, fins al paratge de Santa Cristina.

Va ser quan es van fer les regates de llaguts S’Amorra Amorra, primer en homes i després en dones. En els dos casos, va guanyar el club de rem Santa Cristina.

Un cop a Santa Cristina, van presenciar la missa solemne a dins de l’ermita, que es va omplir a vessar i on tothom va poder observar de ben aprop les quatre obreres del 2017: Maria del Mar Cassany, Laia Clos, Marina García-Prat i Ariadna Saladrigas, acompanyades dels seus ‘angelets’.

Després, les autoritats van remenar l’estofat de Santa Cristina, que es portava cuinant des de les 6 hores i del qual se’n van servir unes 1.000 racions.

Va ser quan vam poder parlar amb les autoritats. Tant Carles Mundó com Jordi Turull van fer palesa la seva admiració per la festa major de Lloret de Mar. Carles Mundó, conseller de Justícia, va destacar que “la gent viu Santa Cristina amb el cor”, mentre que Jordi Turull, conseller de Presidència, va assenyala que “aquesta festa ressona més enllà de Lloret”.

Com hem dit, qui no es va perdre la festa major, i la va gaudir al màxim, va ser sor Lucía Caram. Com la majoria d’assistents, portava el mocador de Santa Cristina -de color rosa clar- que destina els guanys al projecte Invulnerables per combatre la pobresa infantil. L’entitat promotora és la Fundació Rosa Oriol i la cara visible, sor Lucía Caram.

Qui també va gaudir ahir de Santa Cristina va ser el lloretenc Toni Bach, pregoner de Santa Romà del 2016, cap de la colla dels castellers de Vilafranca, membre de l’obreria de Santa Cristina i, aquest dilluns, pare d’un dels ‘angelets’ que anaven de la mà de les obreres. Va explicar que “cada any porto un grup de la colla i queden sorpresos, a més ens agrada el rem pel fet de fer equip”.

Després de degustar l’estofat, es va tornar des de Santa Cristina fins al centre de Lloret. Al migdia es va fer una pausa per agafar forces i a la tarda, l’esperat Ball de Plaça.

Un any més, màxima expectació a la plaça de la Vila per veure les Obreres del 2017 i els seus balladors. Emocions, nervis i molta il·lusió es notaven en l’ambient. I en aquesta ocasió, una novetat per al record. L’Obrera Secretària Ester Mas va sortir amb la primera obrera, la seva filla, enlloc d’acompanyar la quarta com li pertocava. L’obrer major Arseni Frigola li va cedir el lloc i va ser un moment molt emotiu quan plegades van sortir a la plaça de la Vila. Tant elles com la resta van ser molt aplaudides.

La diada de Santa Cristina es va tancar amb les sardanes de la cobla Bisbal Jove.

spot_img

El + Vist