26.9 C
Lloret de Mar
Josep Lluís Carod-Rovira

Josep Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat, ve a Lloret convidat pel Casinet

Ve a fer una xerrada, no com a polític, sinó com a especialista en el protestantisme. Serà avui divendres (20 hores) a la seu del Club Marina Casinet.

Josep Lluís Carod-Rovira

Darreres Notícies

Josep Lluís Carod-Rovira -qui ha estat vicepresident de la Generalitat, conseller en cap, president d’ERC i diputat al Parlament- serà aquest vespre a Lloret de Mar. L’ha convidat el club Marina Casinet no per la destacada carrera política, sinó com a professor universitari. Carod-Rovira és especialista en el protestantisme i ve a parlar dels 500 anys de l’inici de la reforma de Luter, de la qual n’ha escrit un llibre.

Carod-Rovira afegeix que el protestantisme és una religió poc coneguda a casa nostra, tot i tenir 900 milions de seguidors arreu del món i ser la primera religió als Estats Units, Anglaterra o Alemanya. El president del Casinet, Joan Domènech, destaca el perfil significatiu del ponent.

La conferència de Josep Lluís Carod-Rovira comença a l’hora i al lloc habituals: avui divendres, a partir de les vuit del vespre, a la seu del Casinet.

De cara a diumenge, el club proposa anar d’excursió a Llagostera. Al llarg del matí i migdia, visitarà la part antiga del municipi, on hi ha les muralles i torres de defensa, així com el museu d’història local, que inclou l’època del suro. També es visitarà un altre museu que hi ha a Llagostera, dedicat a un artista, segons Domènech, no prou conegut: Emili Vilà i Gorgoll.

Emili Vilà -reconegut a França amb el títol de Cavaller de la Legió d’Honor- va tornar als anys 40 del segle passat a Llagostera on va convertir la seva casa en museu.

spot_img

El + Vist