27.4 C
Lloret de Mar
Josep Pérez, el veí que pateix homofòbia

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

Josep Pérez, el veí que pateix homofòbia

Darreres Notícies

Un veí de Lloret denuncia que pateix homofòbia. És Josep Pérez, que explica que una família que viu al costat seu fa temps que l’agredeix, l’amenaça i l’insulta per la seva condició sexual.

Ell mateix explica que la situació li provoca molta angoixa.

“No havia tingut mai cap problema i ara fa un any que estic patint un assetjament terrible”

Josep Pérez

Josep Pérez fa vint anys que conviu amb el mateix home, amb qui ja fa anys que estan casats. Fins ara assegura que no havien tingut mai cap problema, però des de fa un any els seus veïns els controlen tot el dia per barrar-los el pas quan volen sortir de casa. Explica que la situació és tan greu que fins i tot han decidit no sortir junts de casa.

“Fa un any que no sortim la parella junts perquè un ha d’avisar l’altre quan vol entrar o sortir”

Josep Pérez

El lloretenc ha trucat a la policia moltes vegades, però els veïns s’amaguen i no poden fer res. Un fet que li provoca molta impotència: “Tenim unes 50 trucades a la policia, que sempre ha vingut, però quan veuen el cotxe es tanquen i quan arriben els agents sembla que no hagi passat res”.

Els agressors, a banda d’insultar-lo i amenaçar-lo amb un bat de beisbol i un gos de la raça Pitbul, fa unes setmanes van agredir-lo físicament i va haver d’ingressar a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Arran d’aquest ingrés, van derivar-lo al psicòleg de la Seguretat Social. Amb la pandèmia, però, es van anul·lar les visites i va ser aleshores quan va decidir acudir a la regidora d’Igualtat, on assegura que la regidora Jennifer Pérez i la tècnica Mercè Serrano el van atendre de manera excel·lent. A més, van traslladar el cas als Mossos d’Esquadra, que també li han donat molt de suport.

Però a banda de denunciar les agressions, Josep Pérez també denuncia el mal tracte que ha rebut per part de la Justícia, ja que una jutgessa li va dir literalment: “Aquí no veig cap tipus d’odi o xenofòbia; li diré per què: si una prostituta està al carrer i passa un senyor i li diu puta, és puta. Si passa una dona grassa i lletja i li diuen grassa, és grassa. Aleshores, no veig l’odi que han tingut amb vostè”.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, assenyala que Josep Pérez ha seguit els passos correctes en un cas com aquest i explica que, des de l’Ajuntament, s’han posat en contacte amb Mossos d’Esquadra i Policia Local, han derivat el veí perquè rebi atenció psicològica i, a més, estan en contacte amb l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya.

“Sembla que és molt difícil justificar que realment està patint un assetjament continu i que hi ha un delicte d’odi”, lamenta la regidora, que assegura que és clarament un cas d’homofòbia.

“No és un conflicte veïnal, hi ha un delicte d’odi i és un exemple clar d’homofòbia”

Jennifer Pérez

La regidora anima tothom que pateixi homofòbia que contacti amb la regidoria d’Igualtat.

Precisament avui, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img