13.1 C
Lloret de Mar
El radar de l'avinguda Vila de Blanes.

Junts Lloret demana a l’Ajuntament que es “repensi” el radar

Segons fonts municipals, la sinistralitat s'ha reduït un 53% a l'avinguda Vila de Blanes amb aquest sistema de control de velocitat.

El radar de l'avinguda Vila de Blanes.

Darreres Notícies

Junts Lloret de Mar demana a l’Ajuntament que es repensi el radar situat a l’avinguda Vila de Blanes. En un tuit, la formació política assenyala que el nou radar no hauria de ser recaptatori, sinó tenir una funció educativa.

Dani Canals, coordinador de comunicació de Junts, assenyala que “estem a favor de la seguretat i de la reducció de la sinistralitat, però volem saber quantes multes s’han posat o l’import recaptat“.

https://twitter.com/JuntsLloret/status/1486435167791161348?s=20&t=R6Ftj2oA9WfCRVM-CtWTvw

La piulada de Junts, així com una pregunta que Força Lloret farà al ple de dilluns, venen arran de les dades difoses aquesta setmana per part de fonts municipals. La principal xifra és que es redueix la sinistralitat un 53% a l’Avinguda Vila de Blanes amb el sistema de control de velocitat.

El regidor Jordi Sais apunta que Lloret de Mar tenia uns nivells molt elevats d’accidentalitat i calia fer alguna actuació al respecte.

Jordi Sais posa de relleu que la voluntat és que tothom sàpiga que existeix el radar i, per tant, està previst millorar-ne la senyalització.

“S’ha plantejat millorar la senyalització i col·locar alguna banda rugosa a l’asfalt perquè el conductor/a sigui conscient que s’està entrant en un tram de velocitat reduïda”

Jordi Sais

El balanç dels dos radars es va fer aquest dijous, en una roda de premsa en què també es van presentar altres dades de la memòria del 2021 de la Policia Local. El regidor destaca les novetats d’incrementar el patrullatge a peu a la zona del nucli antic i també a les urbanitzacions, que a Lloret són una quarantena.

Però Jordi Sais també creu que els agents van fer una molt bona tasca a l’estiu, a l’hora de fer complir a tothom el toc de queda a la una de la matinada.

A la roda de premsa també es va posar de manifest que, al llarg de l’any, el cos de seguretat, que va haver de sumar esforços en un context de pandèmia, va dur a terme més de 16.800 serveis, una dada que suposa un increment del 2,6% respecte del 2019.

spot_img

El + Vist