16.5 C
Lloret de Mar
Quim Torra, aquest octubre, ja inhabilitat (ACN)

Junts per Lloret, ERC i Força Lloret rebutgen la inhabilitació del president Torra

Han presentat dues mocions que es debatran al ple d'aquesta tarda per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Quim Torra, aquest octubre, ja inhabilitat (ACN)

Darreres Notícies

La inhabilitació del president Quim Torra es debatrà al ple d’aquesta tarda. S’hi han presentat dues mocions al respecte: la primera és de Força Lloret i la segona, de Junts per Lloret i ERC.

Les dues mocions rebutgen la inhabilitació de Torra i creuen que la sentència del Tribunal Suprem atempta clarament a la llibertat d’expressió.

Força Lloret ja va presentar aquesta moció de manera urgent a l’últim plenari, però no es va arribar a votar ni la urgència, perquè la sessió va quedar suspesa a mitjanit i tot el contingut que no s’havia tractat es va posposar per al següent ple, que és el d’avui. La portaveu, Lluïsa Baltrons, explica que la moció recull el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI.

“Pensem que aquesta sentència és un insult a la democràcia i a la llibertat d’expressió”

Lluïsa Baltrons

L’altra moció va en la mateixa línia i la presenten de manera conjunta Junts per Lloret i ERC, que posen de relleu que cal defensar totes les institucions d’autogovern de Catalunya.

“Cal denunciar la injustícia que suposa que un president de la Generalitat, escollit democràticament pel Parlament, sigui inhabilitat per uns fets que s’ajusten al que s’ha d’entendre com a llibertat d’expressió”

Jordi Sais

Les dues mocions rebutgen la sentència del Suprem que inhabilita el president de la Generalitat i, tot i que utilitzen paraules diferents, en els dos casos es reclama respecte per a les institucions catalanes i per l’independentisme.

spot_img

El + Vist