8.3 C
Lloret de Mar

Junts per Lloret perd el 7è regidor, que va a parar a Ciutadans (que en suma 4)

És el resultat del recompte definitiu fet avui per la Junta Electoral.

Arc dels 21 regidors a Lloret, amb el recompte definitiu
Arc dels 21 regidors a Lloret, amb el recompte definitiu

Darreres Notícies

Junts per Lloret perd el 7è regidor, que va a parar a Ciutadans, que en suma un total de 4. És el resultat que dona el recompte definitiu de les eleccions del 26 de maig a Lloret de Mar. L’escrutini s’ha fet avui a la Junta Electoral de zona, a Santa Coloma de Farners (tal i com es fa sempre en unes eleccions, tres dies després dels mateixos comicis). El passat diumenge es van publicar els resultats provisionals i avui, un cop fet el recompte oficial, s’han donat a conèixer les xifres definitives.

En el cas de Lloret de Mar, tot indica que hi ha hagut un error no intencionat en transcriure els vots i enviar la informació al Ministeri d’Interior. En concret, l’errada ha afectat 156 vots per a Ciutadans, i que es van atribuir provisionalment a ERC i la CUP. Finalment han anat a parar a Ciutadans, que se situa com a 3a força més votada.

La suma correcta dels vots deixa el següent escenari a Lloret de Mar: Junts per Lloret baixa a 6 regidors (amb 2.821 vots), el PSC es queda amb 5 (amb 2.151 vots), Ciutadans puja a 4 (amb 1.682 vots), ERC en manté 3 (1.488 vots), Lloret en Comú continua amb 2 (942 vots) i Força Lloret, amb un de sol (763 vots). 

L’error en transcriure les actes el va detectar Ciutadans, qui va alertar la Junta Electoral. Recordem que el proper 15 de juny hi haurà el ple de constitució i que allà es proclamarà alcalde qui obtingui 11 vots o bé ho serà automàticament el cap de la llista més votada, en aquest cas, Jaume Dulsat (Junts per Lloret).

spot_img

El + Vist