18.8 C
Lloret de Mar
La sala de plens

El ple de constitució del nou ajuntament es farà dissabte 15 de juny

Els regidors prendran possessió del càrrec i escolliran l'alcalde. A continuació, l'ajuntament disposa d'un mes de temps per convocar el ple del cartipàs.

La sala de plens

Darreres Notícies

Les eleccions municipals d’aquest 26 de maig a Lloret de Mar han permès determinar quins seran els 21 regidors que formaran part de l’Ajuntament en els propers 4 anys.
A més de Jaume Dulsat, el guanyador de les eleccions amb Junts per Lloret (que per cinquè mandat consecutiu és la llista més votada, abans amb les sigles de CiU), la resta d’edils són 6: Albert Robert, Anna García-Castany, Jordi Sais, Marina Nicolàs, Xavi Flores i Susanna Riera.

Del PSC -la segona força més votada- entren 5 regidors, que són: Francisco Pastor, Lara Torres, Cristian Fernández, Arantxa Jiménez i Eduardo López. Pel que fa a ERC, la 3a formació amb més vots, la representen Jordi Orobitg, Jennifer Pérez i Albert Ferrández. Ciutadans també obté tres cadires. Les ocuparan Jordi Hernández, Miguel Ángel González i Julio Gutiérrez. Pel que fa a Lloret en Comú, compta amb 2 regidors: Miguel Gracia i Estela González. Finalment, Força Lloret n’obté un, que és Lluïsa Baltrons.

Mirant aquest llistat de 21 futurs regidors, volem destacar un parell d’aspectes. Gràcies a la llei de paritat, el nombre de dones ha pujat fins a 8, una d’elles com a cap de llista. I més de la meitat, fins 12, són regidors nous. La resta, 9, repeteixen respecte del mandat anterior.

Un cop fetes les eleccions municipals, s’inicia un període de 3 setmanes en què les formacions que han obtingut representació, que passen a ser 6, hauran de negociar possibles pactes de govern. Ara mateix és difícil de predir si pot haver un pacte entre Junts i PSC, que sumarien majoria absoluta, o un pacte a 3 bandes amb altres formacions. Durant aquest temps, tant l’alcalde com la resta de regidors estan en funcions.

Les mirades estan posades en el ple de constitució, previst per al 15 de juny. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde. Ho serà qui obtingui majoria absoluta, és a dir, fins a 11 vots. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada. En aquest cas, seria Jaume Dulsat, de Junts per Lloret. Tot indica que el ple de constitució es farà a les 12 del migdia.

A continuació, l’ajuntament disposa d’un mes de temps per convocar el ple del cartipàs. Allà es repartiran les diferents àrees de govern i responsabilitats que hi ha al consistori, així com altres aspectes, com les retribucions que han de cobrar l’alcalde i els regidors. Així es donarà el tret de sortida al mandat 2019-2023.

spot_img

El + Vist