7.3 C
Lloret de Mar

La Bisbal Jove és l’encarregada d’inaugurar la 93a edició del cicle ‘Sardanes a la fresca’

L'escenari habitual és la plaça de la Vila, però com que aquest dissabte està ocupada per la Fira dels Americanos, l'audició es trasllada a la plaça de l'Església.

La Bisbal Jove a la Festa Major del 2018
La Bisbal Jove a la Festa Major del 2018

Darreres Notícies

La cobla Bisbal Jove inaugura aquest cap de setmana la nova temporada de sardanes a Lloret de Mar. Serà ja la 93a edició. L’escenari habitual és la plaça de la Vila, però com que aquest dissabte està ocupada per la Fira dels Americanos, l’audició es trasllada a la plaça de l’Església.

servicios profesionales jimenez

La Bisbal Jove és una cobla habitual a les audicions de Lloret de Mar, tant a les d’estiu com per Sant Jordi i Santa Cristina. Un dels músics, Josep Bofill, assegura que els fa molta il·lusió poder inaugurar el cicle aquest dissabte.

Com totes les audicions d’estiu a Lloret, la cobla començarà amb dues sardanes de concert i després se’n faran cinc per ballar, tant de compositors clàssics com contemporanis.

El repertori és el següent: Poruga de Manel Saderra Puigferrer, El testament de n’Amèlia de Joan Lamote, Sabadell més que una colla de Jordi Molina, Les pedres diuen el teu nom de Josep Cassú, Blanes festiu de Josep Albertí, L’aplec de Palafrugell de Ricard Viladesau i La festa de Lloret de Francesc Mas Ros.

Josep Bofill posa de relleu que la característica que més crida l’atenció de Lloret és que el públic barreja catalans amb turistes que mostren la sardana arreu del món.

Aquesta serà la primera de les 16 actuacions que hi haurà aquest estiu a la vila, fins al setembre. Com cada any, s’han convidat les cobles més destacades del territori, com la Flama de Farners, la Ciutat de Girona, Marinada, Ciutat de Terrassa, Jovenívola de Sabadell, Mediterrània o Vila de la Jonquera, entre d’altres.

A part de la programació de sardanes a la fresca, Lloret acollirà més audicions. Seran per la festa major d’estiu, en el concurs de colles sardanistes de principis de setembre i a la festa de les Alegries. Cal afegir que en cada audició hi haurà una sardana del mestre Josep Cassú, homenatjat a l’aplec lloretenc d’aquesta primavera. I que es tindrà present, al llarg de l’estiu, el 90è aniversari de la Principal del Llobregat, present cada any a la vila.

Totes les audicions de la temporada es faran a les deu de la nit, habitualment a la plaça de la Vila. Tot i així, insistim en què aquest dissabte, la primera audició de la temporada es farà a la plaça de l’Església per la coincidència amb la Fira dels Americanos.

spot_img

El + Vist