18.5 C
Lloret de Mar

La campanya electoral començarà aquesta mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells

Lloret de Mar, amb 12 candidatures, és el municipi de la Selva on es presenten més llistes.

La Casa de la Cultura el passat 28 d'abril
La Casa de la Cultura el passat 28 d'abril

Darreres Notícies

Aquesta mitjanit, d’aquí a 15 hores, es dóna el tret de sortida a la campanya electoral, amb la tradicional enganxada de cartells. Serà quan els representants de les 12 candidatures col·loquin els primers cartells amb què demanaran directament el vot.

servicios profesionales jimenez

Recordem que, amb 12, Lloret de Mar és el municipi de la comarca de la Selva on es presenten més candidatures. Per ordre de representació, les encapçalen Jaume Dulsat, de Junts per Lloret; Francisco Pastor, del PSC; Jordi Orobitg, d’ERC; Miguel Gracia, de Lloret en Comú; Jordi Hernández, de Ciutadans; Miguel Moreno, del PP; Paulino Gracia, de Som Alternativa; Jesus Elias, de la CUP; Enric Martinez, d’Independents per Lloret; Lluïsa Baltrons, de Força Lloret; Alex Maset, del PIAI; i Gabriela Attene, de PODEM.

Les 12 llistes que es presenten a Lloret compten amb 252 persones integrants i 30 suplents. Algunes són candidatures cremallera, que alternen homes i dones, i només dues de les llistes compten amb una dona com a candidata a l’alcaldia.

Els candidatures es disputaran el vot per ocupar les 21 cadires que hi ha a l’Ajuntament de Lloret de Mar. En les eleccions del 26 de maig, estan cridades a votar 21.654 persones. Aquesta xifra la formen els espanyols residents a la vila, que són 19.954 electors, i els estrangers de la Unió Europea residents a Lloret que hagin manifestat la intenció de votar. Sumen 1.700 electors.

Recordem també que qui vulgui demanar el vot per correu postal, ho pot fer fins el 16 de maig a les oficines de Correus.

De cara al 26 de maig, s’organitza la maquinària habitual d’unes eleccions. A Lloret hi ha 4 seus electorals: la Casa de la Cultura, i les escoles Pere Torrent, Pompeu Fabra i Esteve Carles, on hi haurà repartides 30 meses. El mateix dia de les eleccions municipals, es faran també les eleccions europees.

spot_img

El + Vist