Dissabte, 27 febrer 2021
9.5 C
Lloret de Mar
Cartell de l'exposició

La Casa de la Cultura acull una exposició titulada ‘Fotoperiodisme a la rereguarda’

La mostra, que es pot visitar fins al 26 de setembre, aplega imatges representatives sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil.

Cartell de l'exposició

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Aquests dies es pot visitar a la Casa de la Cultura una exposició titulada Fotoperiodisme a la rereguarda, que aplega les imatges més representatives sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil espanyola. Publicades en un suplement de La Vanguardia, són fotografies fetes per Rafael Villarubias.

A la mostra es veuen les imatges així com el tractament que van rebre a la premsa gràfica del moment, en una època de molta rellevància de la imatge a la premsa, en què destacaven els fotomuntatges de pàgines interiors i portades.

El català Rafael Vilarrubias va començar la seva carrera professional en el món de la imatge amb la fotografia comercial. Va exercir de retratista fotografiant persones, vistes, paisatges, actes socials de Banyoles i dels municipis propers. Als anys ’30 del segle passat va començar la seva etapa com a fotoperiodista al diari La Vanguardia en el qual va publicar nombroses fotografies. També va col·laborar al diari El Día Gráfico i en la revista local de Banyoles Horizontes.

Les fotografies de Vilarrubias, el fons del qual està custodiat per la Diputació de Girona, ofereixen un testimoni excepcional de la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra espanyola. La mostra es pot visitar fins el 26 de setembre a la Casa de la Cultura de Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.