25 C
Lloret de Mar
Tots els participants als primers Premis Lauretum

La Càtedra Climent Guitart entrega els primers Premis Lauretum, vinculats al turisme

Varg Brangwin (Batxillerat), Martina Calero (ESO) i Valèria Gibert (Primària) són els guanyadors de la primera edició dels guardons.

Tots els participants als primers Premis Lauretum

Darreres Notícies

Varg Brangwin, Martina Calero i Valèria Gibert són els guanyadors de la primera edició dels Premis Lauretum, promoguts per la Càtedra Climent Guitart. Els guardons s’han entregat aquest dimecres a la tarda al Teatre de Lloret.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, apunta que l’objectiu dels premis és despertar l’interès de les noves generacions per a la indústria del turisme.

“Són premis sobre el món del turisme, la indústria de la felicitat, hem de crear cantera de les noves generacions, que s’il·lusionin a treballar en aquesta magnífica feina”

Cristina Cabañas

A més, l’acte d’aquest dimecres s’ha aprofitat per presentar la recent creada Càtedra Climent Guitart, impulsada per la Fundació, l’Ajuntament de Lloret i la Universitat de Girona. La Càtedra Climent Guitart és la 41a de la Universitat de Girona.

Pel que fa als Premis Lauretum, en la categoria per a estudiants de Batxillerat, es premiava un treball de recerca relacionat amb el món del turisme. El primer premi ha recaigut en Varg Brangwin, de l’institut Coll i Rodés, que, precisament, fa pocs dies va aconseguir la millor nota de la selectivitat de tot Lloret.

“El meu treball tracta sobre el patrimoni de Catalunya que s’ha deixat una mica en l’oblit i em vaig centrar en Lloret, ja que soc d’aquí; són indrets que no se’ls dona l’atenció que haurien de tenir i no se’ls protegeix del vandalisme”

Varg Brangwin
Varg Brangwin recollint el Premi Lauretum
Varg Brangwin recollint el Premi Lauretum

El segon i el tercer premi de la categoria s’han declarat deserts i des del jurat han animat els instituts de la vila a fomentar que els alumnes dediquin els seus treballs de recerca al turisme.

Martina Calero, de la Immaculada Concepció, ha recollit el premi en la categoria d’Educació Secundària, on s’havia de realitzar un projecte relacionat amb el món del turisme.

“Al principi del vídeo parlo de la història del turisme a Lloret i, després, porto els espectadors a diferents llocs emblemàtics de Lloret, que puguin veure els llocs que més m’agraden”

Martina Calero
Els premiats de Secundària, recollint el Premi Lauretum
Els premiats de Secundària, recollint el Premi Lauretum

En aquesta modalitat, el segon premi l’ha recollit Clara Nocete, de l’institut Rocagrossa, mentre que el tercer lloc ha estat pel grup format per Preslav Borislavov, Daniel Knez, Óscar Rojo i Albert Lanzas, de l’institut Coll i Rodés.

I en la categoria d’estudiants de Primària, els participants havien d’escriure un relat breu sota el paraigües La indústria de la felicitat. T’agradaria treballar al món del tursime? La guanyadora ha estat Valèria Gibert, de l’escola Esteve Carles.

“El meu pare és cuiner, la meva mare treballa en una botiga amb la meva àvia i la meva altra àvia també treballa en una botiga i volia expressar tot el que sento i el que sé sobre el turisme”

Valèria Gibert
Valèria Gibert i Ana Paula González recollint el Premi Lauretum
Valèria Gibert i Ana Paula González recollint el Premi Lauretum

El podi d’educació primària l’han completat, en segon lloc, Pablo Cuerva, de l’escola Pompeu Fabra, i en tercera posició, Ana Paula González, de l’escola Àngels Alemany.

A més, el jurat ha decidit concedir un accèssit especial a l’institut Sant Quirze, que ha impulsat als seus estudiants a treballar en grup per planificar un viatge. El premi l’ha recollit el director, Carles Grabuleda, que ha explicat que el treball el fan els alumnes de 3r d’ESO, que preparen el viatge que faran a 4t, com a cloenda de l’educació secundària.

“Hi ha d’haver tota la planificació de tots els dies que hi seran, buscar-se allotjaments, calcular pressupostos i fer un viatge atractiu i realista”

Carles Grabuleda
Entrega dels Premis Lauretum 2022
Entrega dels Premis Lauretum 2022

La primera edició dels Premis Lauretum ha comptat amb 32 treballs, presentats per un total de 66 estudiants, ja que s’hi podien inscriure de manera individual o en grup. El jurat l’han format Cristina Cabañas, Cristina Pinto, Pilarín Bayés, Eugenia Bieto i Enric Dotras.

spot_img

El + Vist