8 C
Lloret de Mar

La cobla Sant Jordi obre la 96a edició de les ‘Sardanes a la fresca’ de Lloret

Les audicions recuperen el format tradicional, amb dues sardanes de concert i la resta, per ballar.

Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona
Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona

Darreres Notícies

Tornen les Sardanes a la fresca i ho fan amb la normalitat de sempre. Després d’haver de fer audicions sense ballades per la situació de pandèmia, aquest estiu es recupera el format de dues sardanes per escoltar i la resta, per ballar.

servicios profesionales jimenez

La primera audició serà demà i n’hi haurà una cada dissabte de juliol i agost, excepte per la Festa Major de Santa Cristina. El regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, valora de manera molt positiva poder recuperar una tradició tan arrelada a Lloret de Mar.

“Encetem la 96a edició de dissabtes d’estiu de ballades de sardanes amb una total normalitat i, per tant, podrem gaudir altre cop de les nostres festes i tradicions amb les millors condicions possibles”

Cristian Fernández

Totes les audicions es faran a la Plaça de la Vila, excepte la primera, la d’aquest dissabte, que es farà al pati de l’Erol, al costat de l’Església de Sant Romà. La cita és a les deu de la nit i per demà s’ha convidat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Les audicions recuperen les sardanes per ballar
Les audicions recuperen les sardanes per ballar

Un representant de la cobla, Josep Antoni Sánchez, assegura que és tot un honor inaugurar la nova temporada a Lloret i valora de manera molt positiva el format de les audicions, amb dues peces de concert i la resta per ballar.

“Començarem amb una sardana del mestre Oltra, que celebrem el centenari del seu naixement, i una del lloretenc Domènec Moner, que sempre intentem posar-lo als programes; i clourem amb la tradicional Platges de Lloret, que sempre comença i acaba la temporada d’estiu”

Josep Antoni Sánchez

Tocar a Lloret, per a la cobla Sant Jordi és especial, ja que permet fer arribar les sardanes a moltes persones de fora.

“És una experiència molt bona, perquè generalment hi ha molt de públic i també hi ha molts estrangers, i per a nosaltres és un gust poder ensenyar la nostra música als visitants”

Josep Antoni Sánchez

Com hem dit, la primera audició del cicle es farà al pati de l’Erol. Serà aquest dissabte, a les deu de la nit.

spot_img

El + Vist