24.8 C
Lloret de Mar

La consellera d’Empresa i Coneixement demana que no s’estigmatitzi el sector turístic

Àngels Chacón ha visitat Lloret aquest matí i ha comprovat que els hotelers compleixen totes les mesures de seguretat per la Covid-19.

Darreres Notícies

El sector turístic aplica totes les mesures de seguretat necessàries de manera “escrupulosa” i és completament “injust” que la societat el culpi dels rebrots que hi ha en diferents punts de Catalunya. És el que opina la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha visitat Lloret aquest matí per reunir-se amb l’Ajuntament i amb el sector privat.

A més, la consellera ha visitat dos establiments hotelers del municipi, el Delamar i el Costa Encantada, i ha comprovat en primera persona com es compleixen totes les mesures per garantir la seguretat dels clients i evitar els contagis. Per això Àngels Chacón demana que es deixi “d’estigmatitzar” el sector turístic.

La consellera saludant a l’hoteler Joan Masó (Empresacat)

En aquesta mateixa línia, la responsable d’Empresa i Coneixement ha demanat molta precaució als mitjans de comunicació a l’hora de transmetre les dades sobre contagis a Catalunya. “Quan nosaltres parlem de persones que van infectant-se del virus, m’agradaria que es comparés també amb altres països europeus, la ràtio que tenim d’infeccions que la comparéssim amb què està passant a França, Alemanya o Itàlia; i, a partir d’aquí, abans d’estigmatitzar una activitat com és la turística, féssim tota una sèrie de reflexions”.

En la seva visita a Lloret, la consellera ha escoltat les peticions i queixes dels hotelers lloretencs i els ha reconegut que falta claredat en els missatges que envia el Govern català i les mesures que es demana adoptar; en aquest sentit, s’ha compromès a treballar per evitar crear confusions que puguin tenir repercussions en l’àmbit econòmic.

Els hotelers també han demanat que s’allargui el terimini dels ERTOS, com a mínim fins a l’any que ve i que s’ampliïn les ajudes directes. I s’ha posat sobre la taula la necessitat de reformular l’estratègia actual del Pla Estratègic de Turisme, per adaptar-lo a la nova situació. Àngels Chacón, però, ha apuntat que no es tractarà d’un canvi radical: “L’estratègia que estàvem aplicant ens portava a increment de despesa i reducció del nombre de turistes amb un turisme més sostenible i molt més divers”. I ha afegit que caldrà reorientar no només el turisme, sinó “tots els sectors”.

Tot i mostrar-se com una destinació segura, el municipi estan rebent moltes anul·lacions d’última hora. L’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que la situació que s’està vivint en diferents punts de Catalunya afecta Lloret: d’una banda, per les mesures restritives a Barcelona i l’àrea metropolitana i, de l’altra, pel relat que es ven a l’estranger.

El sector turístic, que representa el 12% del PIB de Catalunya i el 14% de l’ocupació, ha estat molt afectat per la crisi del coronavirus. La problemàtica ha impactat, sobretot, en el turisme de costa, ja que el turisme rural disposa d’unes cases d’allotjament que donen la sensació “d’estar més aïllat”. De fet, a Lloret de Mar hi ha molts hotels que ni tan sols han obert aquesta temporada i els que ho han fet, ha estat quan la temporada ja estava molt avançada.

Tant la consellera com l’alcalde els han agraït que hagin volgut obrir portes, malgrat les dificultats del moment.

Pel que fa a la situació a Lloret, Jaume Dulsat ha assegurat que els casos positius “són mínims” i que estan “molt controlats” en comparació amb altres municipis.

Àngels Chacón i Jaume Dulsat
- Publicitat -
spot_img

El + Vist

Article anteriorBDBH – 20 JULIOL 2020
Article següentBDBH – 21 JULIOL 2020