2.6 C
Lloret de Mar
Una de les obres de l'exposició 'Contra natura'.

La ‘Contra natura’ de Manel Bayo, a la Biblioteca de Lloret

La voluntat de l'artista és plantejar un joc a l'espectador, despertar el seu esperit crític, a partir del fet de mirar un dibuix d'una natura.

Una de les obres de l'exposició 'Contra natura'.

Darreres Notícies

‘Contra natura’ és l’exposició de l’artista Manel Bayo que trobem a la Biblioteca de Lloret de Mar.

En aquesta mostra, l’artista retrata flors, plantes i tot tipus de natura però hi introdueix algun element dissonant, que no encaixa. La voluntat és proposar un joc a l’espectador, a la persona que mira aquella obra, per tal de despertar el seu esperit crític.

El mateix Bayo (Salt, 1966) posa com a exemple “un dibuix acadèmica d’una branca de pi, amb un espiell al mig que permet veure tot el món que s’hi amaga al darrere“.

Els dibuixos i aquarel·les de Manel Bayo plantegen múltiples lectures, que converteixen l’exposició ‘Contra natura’ en quelcom que parla més de la manera com mirem o dels mecanismes de comunicació i transmissió utilitzats que no pas dels sentiments que provoca la visió d’una flor bonica.

Manel Bayo, en l'exposició 'Contra natura' a Girona (Diputació de Girona).
Manel Bayo, en l’exposició ‘Contra natura’ a Girona (Diputació de Girona).

A Manel Bayo se’l defineix com a artista contemporani d’arrel conceptual. Amb l’exposició ‘Contra natura’, va guanyar la 17a convocatòria del programa ‘Exposicions Viatgeres ‘de la Diputació de Girona.

Aquests dies, es troba a casa nostra: a la Biblioteca de Lloret, on es pot visitar fins a finals de gener. L’equipament obre matí i tarda, i dissabtes al matí.

spot_img

El + Vist