Dimecres, 28 octubre 2020
14.2 C
Lloret de Mar
Entregant una targeta de control

La Corporació controla amb targetes les visites als hospitals

Com a mesura per la pandèmia, només es permet un visitant per pacient hospitalitzat i s'ha millorat el control a través d'un sistema de targetes.

Entregant una targeta de control

Darreres Notícies

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

L’Ajuntament destinarà 1,3 milions d’euros a comprar habitatges de lloguer social

Ara mateix Lloret només compta amb 10 pisos de titularitat municipal per a lloguer social i es considera una quantitat del tot insuficient.

Últims dies per posar el xip gratuïtament a les mascotes

La campanya, que també permet censar gossos, gats i fures gratuïtament durant un any, acaba aquest dissabte, 31 d'octubre.

El Gran Recapte d’Aliments aquest any serà virtual

La campanya, que és més necessària que mai, es farà del 16 al 21 de novembre.

Suspesa la castanyada del Xino-Xano per la situació de pandèmia

La castanyada s'havia de fer aquest diumenge, dia de Tots Sants. Però la situació de pandèmia ha portat els membres de la penya a decidir suspendre-la per prevenció.

Amb la pandèmia de la Covid-19 una de les mesures més dures per als familiars, però més importants per garantir la seguretat de tothom, és que només es permet un acompanyant per pacient hospitalitzat. Per això és important fer-ne un control estricte; i per garantir-ho els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han establert un sistema de control amb targeta.

Susanna Bosch, cap de Serveis Generals de la Corporació, argumenta que aquest control és necessari per evitar una propagació de coronavirus. I afegeix que hi ha algunes excepcions, com ara els casos de pal·liatius.

“No s’ha d’entendre com una prohibició, sinó com un millor control dels visitants que pugen a les habitacions amb relació amb la Covid”

Susanna Bosch

Per tant, aquest control té com a finalitat garantir la seguretat dels pacients, a banda de facilitar les tasques assistencials dels professionals sanitaris. Això sí, només es poden visitar els pacients hospitalitzats que no siguin sospita o positius per la Covid-19.

Les targetes les entrega i les recull el personal de seguretat que controla l’accés als centres i s’indiquen totes les mesures de seguretat que cal seguir per fer la visita.

L’acreditació porta el número d’habitació i el llit, i la persona l’ha de portar guardada i ensenyar-la en cas que el personal sanitari li requereixi. Susanna Bosch matisa que mesura d’un visitant per pacient ja s’aplicava des del mes de juliol, per reduir el risc de contagi, però la novetat és que s’entreguen aquestes targetes per poder fer-ne un millor control.

A banda del nombre d’acompanyants, arran de la pandèmia també s’ha reduït l’horari de visites, que és de dilluns a divendres d’una a dues del migdia i de sis a vuit de la tarda; i els caps de setmana de dotze a dues i de sis a vuit.  En cas de voler fer una visita fora d’aquests horaris és necessari tenir l’autorització del personal assistencial.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,288SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.