23.6 C
Lloret de Mar
El debat sobre les ordenances fiscals al ple

La creació de la zona verda d’estacionament, principal novetat a les ordenances fiscals per al 2022

El ple ha aprovat la congelació de totes les taxes i impostos municipals per al 2022. A més, es crea una taxa de telefonia mòbil que permetrà un ingrés de 260.000 euros.

El debat sobre les ordenances fiscals al ple

Darreres Notícies

Aprovades les noves ordenances fiscals per al 2022. El ple ha donat llum verda a les noves taxes i impostos municipals per al proper exercici amb algunes novetats rellevants. Una de les més destacades és la creació de la zona verda a l’ordenança que regula l’estacionament de vehicles.

Podran gaudir de les àrees de zona verda totes les persones que paguin l’impost de circulació al municipi, que hauran de pagar cinc euros l’any per obtenir el distintiu necessari. Aquest distintiu s’atorgarà per defecte a tots els usuaris, de manera que si algú no el vol, haurà de fer-ho explícit a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana.

Les persones empadronades a Lloret, però que paguin l’impost de circulació a un altre municipi podran gaudir d’aquest distintiu per un cost de 30 euros l’any. I aquells ciutadans no empadronats a Lloret, però que hi tinguin un habitatge o bé que treballin a la vila podran obtenir-lo per 60 euros l’any.

Amb aquest distintiu, els conductors podran aparcar gratuïtament a les zones verdes i també se’ls incrementa la bonificació a la resta d’aparcaments, que fins ara era del 50% i passa a ser del 75%.

És una de les novetats principals pel que fa a les noves ordenances fiscals, que també congelen totes les taxes i impostos municipals.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha argumentat que, tot i que per millorar la situació econòmica de l’Ajuntament seria bo incrementar aquestes taxes i impostos, han decidit congelar-los per la difícil situació que viuen molts veïns de la vila arran de la crisi del coronavirus.

“O pugem els impostos o reduim l’activitat i hem decidit no pujar els impostos, per responsabilitat”

Jaume Dulsat

També cal destacar una nova taxa de telefonia mòbil. Afecta a les grans companyies, que hauran de pagar una taxa per ocupació del sòl o el subsòl de les vies públiques municipals. Una taxa que preveu un ingrés d’uns 260.000 euros.

Des de l’oposició, han valorat que l’equip de govern s’hagi reunit amb tots els grups per escoltar les seves propostes. Tot i així, Lloret en Comú, el PSC i Força Lloret hi han votat en contra perquè no han prosperat les seves demandes. Cs, en canvi, sí que hi ha donat suport.

spot_img

El + Vist