17.1 C
Lloret de Mar

La divertida visita al Turó Rodó, amb les dones iberes, s’ofereix en català a l’agost

Durant el mes de juliol, s'ha fet en castellà, obrint-se a un nou públic.

Les tres dones iberes, en un moment de la visita
Les tres dones iberes, en un moment de la visita

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana s’estrena en català una visita molt divertida. La del Turó Rodó, en què el punt de partida és la rebuda de tres germanes indiquetes als romans que arriben al poblat ibèric, situat just a sobre del castell d’en Plaja.

servicios profesionales jimenez

Durant aproximadament una hora, les tres noies -encarnades per Anna Peña, Joan Romà Ortiz i Albert Muntané– porten el públic pels diferents llocs del poblat, a la vegada que expliquen detalls de l’època dels ibers de manera molt amena.

Un dels artistes, Albert Muntané, destaca que en aquesta visita teatralitzada “l’humor té un pes destacat”.

La nova aposta del departament de Patrimoni Cultural per donar a conèixer el Turó Rodó ha tingut força èxit. A més, durant el mes de juliol s’ha fet en castellà i això ha obert les portes a un nou públic, segons un altre dels actors, Joan Romà Ortiz.

La visita teatralitzada seguirà aquest mes d’agost, però en català. La documentació i el guió han anat a càrrec d’Anna Peña, que explica que és laboriós preparar aquest tipus de visites. A més, en aquesta ocasió s’ha volgut centrar la visita en el paper de la dona en aquella època, un aspecte molt desconegut. Tot i la feina que comporta, Peña també reconeix que és molt gratificant veure la bona resposta del públic.

La visita guiada teatralitzada ‘Els romans ja són aquí‘ al Turó Rodó, que permet al públic entrar a la reproducció de casa ibera que s’ha fet en aquest poblat, s’ofereix cada dissabte d’estiu, a les 19 hores. L’entrada val 3 euros i cal reservar-la al Museu del Mar.

spot_img

El + Vist