11.2 C
Lloret de Mar
Portada del llibre

‘La dona sense ulls’ està inspirada en la pintora Ángeles Santos Torruella

Portada del llibre

Darreres Notícies

La vida i l’obra de la pintora Ángeles Santos Torruella han inspirat Rosa Font per a la seva novel·la La dona sense ulls.

A partir de l’artista surrealista de principis del segle XX, l’escriptora empordanesa ha creat el personatge d’Eugènia Duran, que narra, en primera persona, dues etapes de la seva vida: la primera joventut, dels 17 als 19 anys, i la vellesa, a partir dels 80.

Rosa Font volia escriure una novel·la protagonitzada per una dona artista i va inspirar-se en Santos, sobretot, per les obres Un mundo i La tertulia.

L’autora reconeix que per a Ángeles Santos devia ser complicat ser artista pel fet que era una dona i, tot i que això es reflecteix a la novel·la, no és la base de l’obra. El principal per a ella és mostrar els canvis de la manera de veure les coses en dues etapes molt diferents de la vida. D’aquí ve el títol de l’obra.

Ángeles Santos Torruella no ha pogut veure publicada l’obra inspirada en la seva vida per poc, ja que l’artista nascuda el 1911 va morir l’any passat, amb més de cent anys.

Rosa Font presentarà la novel·la La dona sense ulls demà a Lloret. Serà dins dels Dijous de l’Aurora, a partir de les vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist