1.8 C
Lloret de Mar
Les mascaretes antivirals que ha creat la tèxtil Nylstar de Blanes.

La fàbrica Nylstar, de Blanes, crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos

Ja ha venut dos milions d'unitats als Estats Units.

Les mascaretes antivirals que ha creat la tèxtil Nylstar de Blanes.

Darreres Notícies

L’empresa tèxtil Nylstar, de Blanes, ha creat unes mascaretes anticovid amb una duració de tres mesos. La seva particularitat és que el fil amb què se’n fa el teixit incorpora molècules de plata que bloquegen el coronavirus.

Han sortit al mercat sota la marca Meryl. Tenen una filtració del 92,58 per cent i suporten més de cent rentats o tres mesos d’ús. El gerent de la Nylstar, Alfons Cirera, destaca la qualitat de les mascaretes, de les quals diu que són “segures, eficaces, còmodes”.

Actualment, Nylstar té estoc de fil per fabricar 20 milions d’unitats. En aquest sentit, l’empresa blanenca ja ha començat a comercialitzar-les. Especialment, ho ha fet als Estats Units, on ja n’ha venudes fins a dos milions. Les mascaretes es poden comprar a la web meryl.es, amb un preu de 5 euros per unitat.

Un altre dels avantatges que tenen aquestes mascaretes anticovid és que són 100% reciclables. Una vegada han acabat la vida útil, es pot trinxar el teixit i reconvertir-lo en fil.

A més de les mascaretes, Nylstar també està creant noves aplicacions amb aquest fil antibacterià per poder fer, per exemple, bates mèdiques, roba de llit per a hospitals o peces antivirals per al dia a dia.

spot_img

El + Vist