Dimarts, 26 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
Les mascaretes antivirals que ha creat la tèxtil Nylstar de Blanes.

La fàbrica Nylstar, de Blanes, crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos

Ja ha venut dos milions d'unitats als Estats Units.

Les mascaretes antivirals que ha creat la tèxtil Nylstar de Blanes.

Darreres Notícies

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

Little Fish Shoes, de Lloret, millor iniciativa emprenedora de La Selva de l’any passat

Noelia Garvín es mostra molt satisfeta per rebre aquest reconeixement a la seva tasca artesana i creativa, que permet oferir sandàlies personalitzades.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

Últims dies per presentar les candidatures al premi Aurora

Aquest guardó té per objectiu reconèixer la tasca realitzada per dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació de les dones a Lloret.

L’empresa tèxtil Nylstar, de Blanes, ha creat unes mascaretes anticovid amb una duració de tres mesos. La seva particularitat és que el fil amb què se’n fa el teixit incorpora molècules de plata que bloquegen el coronavirus.

Han sortit al mercat sota la marca Meryl. Tenen una filtració del 92,58 per cent i suporten més de cent rentats o tres mesos d’ús. El gerent de la Nylstar, Alfons Cirera, destaca la qualitat de les mascaretes, de les quals diu que són “segures, eficaces, còmodes”.

Actualment, Nylstar té estoc de fil per fabricar 20 milions d’unitats. En aquest sentit, l’empresa blanenca ja ha començat a comercialitzar-les. Especialment, ho ha fet als Estats Units, on ja n’ha venudes fins a dos milions. Les mascaretes es poden comprar a la web meryl.es, amb un preu de 5 euros per unitat.

Un altre dels avantatges que tenen aquestes mascaretes anticovid és que són 100% reciclables. Una vegada han acabat la vida útil, es pot trinxar el teixit i reconvertir-lo en fil.

A més de les mascaretes, Nylstar també està creant noves aplicacions amb aquest fil antibacterià per poder fer, per exemple, bates mèdiques, roba de llit per a hospitals o peces antivirals per al dia a dia.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.