14.9 C
Lloret de Mar

La FECASARM presenta un recurs contra la resolució del TSJC i demana la reobertura de l’oci nocturn

La patronal insisteix que les restriccions vulneren la Llei de Salut Pública de Catalunya i que fomenten els botellots i les festes il·legals.

Un local d'oci nocturn de Lloret
Un local d'oci nocturn de Lloret

Darreres Notícies

La patronal catalana de l’oci nocturn, FECASARM, ha presentat un nou recurs contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que la setmana passada va donar la raó a la Generalitat per mantenir el tancament del sector. La patronal insisteix que les restriccions vulneren la Llei de Salut Pública de Catalunya i que fomenten els botellots i les festes il·legals.

servicios profesionales jimenez

En el seu recurs, a més, expliquen que ampliar els horaris als espais exteriors i reobrir els espais interiors sotmetent l’accés a un test previ negatiu o a estar vacunat, pot ser clau per aconseguir que la gent jove es vacuni. El president de FECASARM, Joaquim Boadas, creu que si les dades epidemiològiques estan millorant, s’ha de permetre la reobertura i, d’aquesta manera, garantir el dret a la llibertat d’empresa.

“Tenim raó i si les dades epidemiològiques estan millorant també s’ha de veure beneficiat el dret a la llibretat d’empresa”.

Joaquim Boadas

A banda d’aquest nou recurs, des de FECASARM s’han reunit aquest dilluns amb el departament de Salut. Boadas explica que ha estat una trobada de poca utilitat i qualifica la situació de “vergonyosa”.

Recordem que l’anterior recurs de la patronal, que s’ha tombat, demanava obrir les zones exteriors de les discoteques, amb distància i sense ball, i amb els clients asseguts. Però el tribunal va fer seus els arguments del Govern i va agafar d’exemple els 15 dies en què l’oci nocturn va estar obert al principi de l’estiu. Segons l’Agència de Salut pública de Catalunya, la relaxació de les restriccions en discoteques va provocar un augment de casos i va contribuir a la cinquena onada. A més, els jutges asseguren que els arguments de la patronal no són prou sòlids i que en cap cas van presentar informes pericials d’experts, com sí que ho va fer la Generalitat.

Un local d’oci nocturn de Lloret de Mar.

Joaquim Boadas lamenta la situació i critica que la Generalitat no hagi avançat en les mesures que proposa la patronal de l’oci nocturn, que passen per reobrir zones interiors amb accés restringit a persones que hagin passat un test negatiu o que estiguin vacunades. En aquest sentit, el president de FECASARM assenyala que les mesures actuals són “un brindis al sol” difícilment aplicables.

“Les imatges que es puguin veure dels locals que en teoria no compleixen les mesures és culpa de la Generalitat, només s’hauria de permetre l’accés amb un test negatiu i estant vacunat”.

Joaquim Boadas

Joaquim Boadas ha destacat la preocupació que hi ha entre els empresaris i treballadors del sector i posa com a exemple Lloret de Mar i altres destinacions turístiques.

“Vaig estar a Lloret dissabte a la nit i quan veus la gent sortint dels locals de manera obligada per anar a fer botellot et genera una impotència brutal”.

Joaquim Boadas

L’oci nocturn és un dels sector més castigats per la pandèmia. Des de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març de l’any passat, només ha pogut reobrir en dues tímides ocasions. En aquest sentit, els empresaris del sector han manifestat de manera reiterada que no poden aguantar més aquesta situació i que se senten ignorats.

spot_img

El + Vist