24.8 C
Lloret de Mar
Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart, i Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona, durant l'acte de la signatura del nou conveni (Fundació FC Barcelona)

La Fundació Climent Guitart i la Fundació del Barça renoven el conveni de col·laboració

Gràcies a aquest acord es podrà desenvolupar un projecte d'inclusió social de migrants i un altre que fomenti el benestar d'infants amb càncer.

Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart, i Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona, durant l'acte de la signatura del nou conveni (Fundació FC Barcelona)

Darreres Notícies

La Fundació Climent Guitart i la Fundació del Barça han renovat el conveni de col·laboració i gràcies a aquest acord, es podran desenvolupar dos projectes socials. El primer, que és el tercer any que es durà a terme, pretén afavorir la inclusió social de joves migrants sense referents adults. En concret, es busca promoure l’ocupabilitat d’aquests joves proporcionant-los una formació específica en l’àmbit de l’hostaleria.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, explica que aquests joves tenen la possibilitat de fer pràctiques laborals i, a més, accedeixen a una sèrie d’entrevistes amb l’objectiu final de poder trobar una feina.

“Aquests joves que abans de venir a Lloret de Mar tenien dificultats per trobar un futur millor, moltes vegades surten amb una feina i això els ajuda a veure el futur amb una altra esperança”.

Cristina Cabañas

Com a part del projecte, s’organitzen activitats esportives utilitzant la metodologia socioeducativa pròpia creada per la Fundació del Futbol Club Barcelona. Aquesta metodologia treballa en l’adquisició de valors, habilitats i destreses que afavoreixin la seva inclusió social i els possibilitin acomplir amb un rol professional. 

Cristina Cabañas ha recordat que el 2020 el projecte es va haver de suspendre i l’any passat es va fer amb un format reduït i sense possibilitat d’inserir els joves al mercat laboral, perquè va ser una temporada complicada, molt marcada per la pandèmia.

La Fundació Climent Guitart i la Fundació Barça l’any 2019

El 2019, però, sí que es va poder desenvolupar el programa complet i els resultats van ser molt positius. Ara que s’ha posat sobre la taula la fuga de talent en el sector turístic, el programa pren “més sentit que mai”.

“Els resultats, per experiència pròpia dels que nosaltres vam poder contractar el 2019, van ser magnífics; eren els primers en arribar i els últims en marxar de la feina” 

Cristina Cabañas

L’altre projecte que s’impulsa a través del conveni entre les dues fundacions vol fomentar el benestar emocional de nens i nenes amb càncer. Durant un cap de setmana, se’ls convida a Lloret de Mar per treure’ls de la seva rutina, amb un seguit d’activitats variades. “És com un respir d’aire fresc que la veritat és que els ajuda molt”.

Així doncs, la Fundació Climent Guitart, en el marc del programa de Benestar Pediàtric de la Fundació del Barça, ofereix a les persones beneficiàries de la Fundació Enriqueta Villavecchia la possibilitat de participar en un conjunt d’activitats ludicoeducatives que incorporen aprenentatges d’aspectes quotidians i d’autonomia personal, però també experiències culturals i esportives, fomentant la incorporació d’estils de vida saludables i autònoms.

També en el marc d’aquest vincle, ahir, Dilluns de Pasqua, la fundació lloretenca va entregar setze mones solidàries a infants ucraïnesos que s’han desplaçat a Catalunya i que pateixen càncer.  

L’acord entre les dues fundacions té una vigència de dos anys.

spot_img

El + Vist