8.4 C
Lloret de Mar
Marta Domènech, en el seu parlament (Club d'Economia de Lloret de Mar)

La Generalitat invertirà 1,5 milions d’euros per desestacionalitzar la temporada a Catalunya

Ho ha anunciat la directora general de Turisme, Marta Domènech, en el sopar del Club d'Economia de Lloret d'aquest dijous.

Marta Domènech, en el seu parlament (Club d'Economia de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

La Generalitat invertirà 1,5 milions d’euros per desestacionalitzar la temporada i fomentar el turisme arreu de Catalunya. Una campanya que pretén incrementar l’ocupació al novembre i que, evidentment, beneficiarà Lloret de Mar.

La mesura l’ha presentat la directora general de Turisme, Marta Domènech, que aquest dijous al vespre s’ha reunit amb el Club d’Economia de Lloret a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort. Ella mateixa ha explicat que el Govern finançarà la meitat dels paquets que venguin les agències de viatges per fer turisme arreu de Catalunya, fins un màxim de 150 euros.

Marta Domènech celebra que la temporada turística hagi anat millor del que es preveia als inicis de l’estiu, tot i que reconeix que tampoc no ha estat tan bona com voldria el sector i, a més, ha estat molt curta, ja que el setembre ha estat molt dolent.

Per al futur, cal ser optimistes, però sent conscients que cal un replantejament del model turístic.

“Hem de ser extremadament optimistes, no ens en queda una altra: on estàvem no tornarem, però nosaltres hem de decidir com volem tornar-hi”

Marta Domènech

Els dos pilars del futur del turisme són, sens dubte, la sostenibilitat i la digitalització.

“Tot el que fem ha d’anar cap a la sostenibilitat i la digitalització, perquè són línies que ens marquen des de la UE i són necessàries”

Marta Domènech

Marta Domènech creu que Lloret de Mar és un exemple a seguir perquè fa molt temps que s’està fent molt bona feina, ja des d’abans de la pandèmia.

“Lloret és un exemple per a moltes altres destinacions, perquè fa anys que està fent la feina molt ben feta”

Marta Domènech

La presidenta del Club d’Economia, Cristina Cabañas, agraeix la presència de la directora general de turisme i celebra haver pogut recuperar l’activitat presencial. En aquest sentit, és molt important poder-se trobar tots plegats per intercanviar impressions.

L'alcalde, Jaume Dulsat, també ha assistit al sopar del Club d'Economia de Lloret
L’alcalde, Jaume Dulsat, també ha assistit al sopar del Club d’Economia de Lloret

Cristina Cabañas reconeix que el sector està molt cansat per les dificultats del moment, però també està convençuda que tiraran endavant i encara els propers anys amb optimisme.

“La gent comença a estar molt cansada i fer prediccions és molt difícil, però el sector turístic som una gent molt resilient, resistent, que ens agrada molt la feina que fem i segur que ens en podrem sortir”

Cristina Cabañas

El sopar, que s’ha fet aquest dijous a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, ha comptat amb una trentena d’empresaris i amb la presència de l’alcalde, Jaume Dulsat.

spot_img

El + Vist