11.6 C
Lloret de Mar
Pere Vila, al seu despatx

La Generalitat manté la seva aposta per fer arribar l’autopista C-32 a Lloret de Mar

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha detallat que la Generalitat manté com a prioritat aquest prolongament i ha començat un projecte paral·lel.

Pere Vila, al seu despatx

Darreres Notícies

La Generalitat manté la seva aposta per fer arribar la C-32 a Lloret de Mar. El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha detallat que la Generalitat manté com a prioritat aquest prolongament i ha recordat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat un projecte paral·lel, després que l’inicial està suspès cautelarment fins que no es resolgui el procés judicial que va encetar la plataforma Aturem la C-32. De tota manera, Vila creu que “el que s’acabi resolent serà paper mullat” perquè ja hi ha un segon projecte.

El delegat es mostra “optimista” amb aquesta nova versió de l’ampliació de la carretera que ha d’unir Blanes i Lloret de Mar. Tot i així, la plataforma Aturem la C-32 ja va anunciar que també havia portat la nova declaració d’impacte ambiental als jutjats perquè consideren que es mantenen els danys al patrimoni natural de la zona.

Pere Vila ha explicat que, de moment, tenen una “constància extraoficial” del recurs contra aquesta segona declaració d’impacte ambiental, perquè encara no han rebut la notificació judicial. Tot i així, el delegat ha reafirmat que ja han fet la feina i per això està convençut que “aquesta vegada serà la definitiva”. Són declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

La felicitació d’Any Nou de la Plataforma C-32

Precisament, Ràdio Palafolls informa que Abertis ha tornat a treure a licitació el perllongament de la C-32 fins a Lloret, és a dir, la concessionària Invicat ha reactivat els tràmits per fer el nou tram d’autopista. Aquest és el segon intent d’Abertis per poder tirar endavant el projecte, davant les traves que posa la plataforma Aturem la C-32, que assegura que lluitarà fins al final per intentar impedir que es faci realitat.

 

La licitació és per un import de prop de 65 milions d’euros més IVA. Les obres preveuen un tram de 6.7 km d’una carretera d’un carril per sentit i un tercer carril reversible segons les necessitats del trànsit. Aquest nou tram necessita dos túnels i cinc viaductes per unir l’actual final de l’autopista, a Blanes, amb la C-63 entre Vidreres i Lloret. Un cop comencin les obres, el termini d’execució serà de 26 mesos.

La primera licitació es va fer ara fa tres anys, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre cautelarment l’inici de les obres arran d’un recurs de diferents entitats considerant que el projecte havia canviat el primer traçat previst. Un canvi de traçat que no va comptar amb la corresponent declaració ambiental, pel que es va suspendre l’inici dels treballs. Ara, un cop actualitzada aquesta declaració ambiental, la Generalitat ja va reactivar l’any passat els tràmits per iniciar aquesta nova infraestructura que el govern català qualifica d’“irrenunciable”.

spot_img

El + Vist