11.7 C
Lloret de Mar

La historiadora Montserrat Sala i Vila, premi Aurora del 2023

La historiadora ha estat pionera en treure a la llum perfils de dones lloretenques que fins ara no havien estat estudiades.

La historiadora Montserrat Sala i Vila
La historiadora Montserrat Sala i Vila

Darreres Notícies

Montserrat Sala i Vila és la guanyadora del premi Aurora del 2023. L’associació de dones Aurora va crear aquest guardó dos anys enrere per fer un reconeixement públic a dones o entitats que s’hagin distingit per la seva actitud i tasca en l’àmbit de la igualtat a Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

Enguany, s’havien proposat cinc candidatures. La junta ha escollit Montserrat Sala i Vila, que fa anys que du a terme diferents estudis i investigacions que busquen remarcar el paper de la dona a la societat lloretenca del segle XIX i XX. L’han triat per haver estat pionera en treure a la llum i donar visibilitat a perfils de dones que fins ara no havien estat estudiades, que són invisibles en una societat on tenien un rol secundari.

Per aquests motius, l’Aurora ha atorgat el tercer premi a Monterrat Sala i Vila, llicenciada en Història de l’Art, màster en Arxivística i col·laboradora de l’Arxiu Municipal de Lloret. El guardó li serà lliurat en el tradicional Vermut de l’Aurora, el proper 12 de març al Teatre.

En les dues edicions anteriors, el Premi Aurora ha distingit Neus Dalmau i les pioneres del rem femení a Lloret amb la creació del Club Rem Es Vano.

spot_img

El + Vist