29.1 C
Lloret de Mar
Ball de Plaça del 2017

La il·lusió de celebrar la diada de Santa Cristina, adaptada a la pandèmia

L’Obreria, que organitza els actes de Santa Cristina, juntament amb l’Ajuntament, demana als participants que compleixin amb les mesures antiCovid: mascareta, distància i higiene de mans.

Ball de Plaça del 2017

Darreres Notícies

Amb molta il·lusió i adaptant la festa a les restriccions marcades per la pandèmia. Així espera l’Obreria de Santa Cristina la diada d’aquest dissabte, 24 de juliol, jornada central de la Festa Major de Lloret de Mar.

Enguany, amb més ganes que mai, ja que l’any passat no es va poder celebrar Santa Cristina i amb una novetat important: hi haurà dos Balls de Plaça, amb les obreres del 2020 i les del 2021. No hi ha precedents, com a mínim recents, que això s’hagi donat mai abans.

La processó marítima cap a Santa Cristina
La processó marítima cap a Santa Cristina

A part d’aquesta novetat, la diada inclourà tots els actes habituals, com la processó amb la imatge de Santa Cristina, la regata, la missa i a la tarda el Ball de Plaça. L’excepció és l’estofat popular, que no està permès pel Procicat. Es demana comprensió als veïns ja que enguany l’aforament és molt més reduït per prevenir contagis.

L'arribada a la platja, en una festa major de fa temps a Lloret.
L’arribada a la platja, en una festa major de fa temps a Lloret.

L’obrer major de Santa Cristina, Arseni Frigola, assegura que “la il·lusió es manté intacta, especialment per part de les obreres, serà una festa reeixida”. L’Obreria, que organitza els actes de Santa Cristina, juntament amb l’Ajuntament, demana als participants que compleixin amb les mesures antiCovid. És a dir, mascareta, distància i higiene de mans.

Pel que fa el Ball de Plaça -que serà doble, a partir de les 19h, a la plaça de la Vila- Cristina Pinto, obrera secretària arxivera, demana als assistents que no es moguin de la cadira. Per garantir l’ordre en el públic al Ball de Plaça, hi haurà voluntaris de l’Obreria i de Sant Elm.

Tots els actes de la diada de Santa Cristina es podran seguir en directe a través de les xarxes socials de Nova Ràdio Lloret (i també per ràdio) i Fitel TV.

Amb motiu de les celebracions de les diades de Santa Cristina, Sant Elm i Sant Jaume, hi haurà talls de circulació al centre de Lloret. Es produiran els dies 24, 25 i 26 de juliol, pel Ball de Plaça. En concret, el passeig Jacint Verdaguer en els dos sentits de la marxa, el passeig Agustí Font en el sentit Riera-Caleta i el passeig Camprodon i Arrieta en el sentit Caleta-Riera estaran tancats. Aquesta afectació anirà des de les quatre de la tarda fins a dos quarts de deu de la nit.

spot_img

El + Vist