14.3 C
Lloret de Mar

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Les obreres del 2021, acompanyades de les autoritats, diumenge passat.
Les obreres del 2021, acompanyades de les autoritats, diumenge passat.

Darreres Notícies

Mar Portavella, Mariona Gisbert, Anna Comas i Maria Mayorga ja són les obreres de Santa Cristina. Aquest diumenge van iniciar el seu mandat a l’Aplec dels Perdons, on van rebre el relleu de part de les obreres del 2020: Berta Blanc, Laura Reina, Georgina Latorre i Clàudia Ferrández.

La de diumenge va ser una festa tradicional, però marcada per la pandèmia. Sense arrossada popular ni les sardanes. L’aplec va quedar reduït a la missa solemne a dins de l’ermita, amb aforament limitat, i amb cadires i pantalla a l’exterior.

Les obreres del 2020 i les del 2021, al monument de l’obrera a Santa Cristina.

Com que les obreres de l’any passat no han pogut celebrar pràcticament res, a l’estiu compartiran al Ball de Plaça, del que faran dos passis, entre altres actes. Un fet que les noves obreres valoren especialment. Totes tenen 22 anys (l’últim any per ser obreres) i expliquen que estan “emocionades i amb molta il·lusió” pel càrrec.

La Mar Portavella treballa d’auditora, la Mariona Gisbert ho fa a l’Institut-Escola de Lloret, l’Anna Comas estudia Biotecnologia i Maria Mayorga duu a terme un màster d’advocacia.

El mandat de les obreres comença cada any a l’Aplec dels Perdons, celebrat aquest diumenge. El moment més esperat és a l’estiu, amb el Ball de Plaça. Enguany, serà una edició inèdita: amb un passi a les 7 de la tarda i un altre, a les 8, que permetran ballar les obreres del 2020 i les del 2021. També ho faran per Sant Jaume i Sant Elm.

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

spot_img

El + Vist