10.7 C
Lloret de Mar

La importància de recuperar o introduir bons hàbits alimentaris després de les festes nadalenques

La nutricionista Agnès Moretones dona una sèrie de consells per desintoxicar-se dels greixos i els sucres refinats que han predominat en els àpats nadalencs.

Alimentació saludable (Clínica Galatea)
Alimentació saludable (Clínica Galatea)

Darreres Notícies

Segur que la majoria de vosaltres, aquests dies de festes, heu fet un excés de consum d’aliments més rics en greixos, en sucres refinats o de begudes alcohòliques. Això ens pot haver fet pujar alguns quilos, però, sobretot, ens pot haver provocat problemes de malestar. Per això és habitual que moltes persones, un cop acabades les festes, es plantegin dietes per perdre pes. Avui ens centrem en quins consells cal seguir per deixar enrere els excessos del Nadal.

servicios profesionales jimenez

La nutricionista Agnès Moretones és molt crítica amb les dietes, o també anomenades càstigs nutricionals. En aquest sentit, creu que poden tenir un efecte immediat, però limitat en el temps. Per això aconsella aprofitar aquest moment per recuperar o introduir bons hàbits.

“No hem d’anar a buscar dietes miracles, sinó que hem d’anar a buscar una millora nutricional per sentir-nos millor amb nosaltres mateixos”

Agnès Moretones

L’experta en nutrició insisteix en què el més important no ha de ser el que pesem o si ens aprimem o ens engreixem, sinó que cal buscar la desintoxicació dels greixos i els sucres refinats i el benestar intestinal.

“Aconsellaria que en lloc d’obsessionar-nos en un número concret a la bàscula ens centrem més en estar millor a nivell digestiu”

Agnès Moretones

Per aconseguir acostumar-se als bons hàbits, és important desfer-se de tots els productes greixosos o rics en sucres refinats que ens poden haver sobrat de les festes i que encara tenim per casa.  

“Que cadascú busqui la millor solució per a ell mateix, com ara regalar-los, perquè són temptacions que ara no ens estan fent cap bé”

Agnès Moretones

Paral·lelament, cal evitar les dietes que se centren en aliments concrets i intentar tenir una alimentació variada.

La nutricionista lloretenca Agnès Moretones
La nutricionista lloretenca Agnès Moretones

Això sí, Agnès Moretones recomana fruites com la poma, la pera, el kiwi i el raïm, que són fruites que aporten un tipus de fibra que ajuda a eliminar toxines i a reduir el restrenyiment. I encara en posa alguns exemples més: el pomelo i els nabius o els fruits vermells.

“Hem de consumir fruites com la poma, la pera, el kiwi, el raïm, el pomelo o els nabius o fruits vermells”

Agnès Moretones

Pel que fa a les verdures, també cal fer-ne un consum variat i intentar consumir productes de temporada, com són ara la remolatxa, la carxofa, la col o l’api, que tenen funcions diurètiques. O també el carbassó.

També és molt important beure molt líquid, ja sigui amb aigua o bé amb infusions o caldos vegetals. I cal intentar reduir la proteïna animal -no eliminar-la- i introduir més proteïna vegetal com els llegums, l’ou o el peix.

I un altre factor molt important és l’activitat física en el dia a dia.

“No cal apuntar-se al gimnàs i matxacar-se tres o qautre dies, sinó incorporar més activitat a la vida quotidiana, anar caminant a l’escola o a la feina, pujar més escales…”

Agnès Moretones

Tots aquests consells, segons la nutricionista Agnès Moretones, ens ajudaran a millorar el nostre benestar general i cal que es converteixin en els nostres hàbits de tot l’any. 

spot_img

El + Vist