14.9 C
Lloret de Mar

La Interampa acusa el conseller Bargalló de “mentir” en diferents aspectes relacionats amb l’Educació a Lloret

L'agrupació d'associacions de famílies dels diferents centres de Lloret de Mar creu que la Generalitat no té cap interès en solucionar els problemes educatius a la vila.

Protesta a l'últim ple municipal
Protesta a l'últim ple municipal

Darreres Notícies

La Interampa acusa el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, de mentir. L’agrupació d’associacions de famílies dels diferents centres de Lloret de Mar creu que la Generalitat no té cap interès en solucionar els problemes educatius a la vila.

servicios profesionales jimenez

El president de la Interampa, Carles Costa, critica que el conseller vagi fent promeses que no compleix i sospita que la intenció del Govern català no és obrir un nou institut escola, sinó convertir el Pere Torrent en un institut escola.

Des de la Interampa, per exemple, creuen que el conseller menteix quan parla de les ràtios de les escoles de Lloret que en realitat són molt més elevades del que diu el polític. I alerten que sense l’obertura d’una nova escola el nombre d’alumnes per aula encara pujarà més.

Les famílies són contundents i insisteixen en què l’única solució és que el nou institut s’ha de convertir en un institut escola. I remarca que és una urgència i que hauria de ser una realitat el curs vinent, 2019-2020, i no el següent tal com va dir el conseller.

I és que la Interampa alerta que el curs vinent el Pompeu Fabra haurà d’acollir un nou grup de P3 i un nou grup de cinquè de primària; i l’Àngels Alemany haurà d’acollir-ne un altre de P3. Però, a més a més, queden 23 nens de P3 sense lloc, que caldrà ubicar en algun centre, i s’haurà d’obrir un nou grup de quart de Primària en alguna escola. Per tot plegat, la situació és crítica, sobretot tenint en compte, tal com recorda Carles Costa, que les escoles de Lloret estan pensades per a dues línies, excepte l’Àngels Alemany que ja es va construir tenint en compte que acolliria tres línies, i l’Esteve Carles, que és d’una sola línia.

Carles Costa també acusa el conseller Bargalló de mentir quan diu que l’escola Pere Torrent rep el tractament de centre de màxima complexitat.

Recordem que en una reunió amb l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, el conseller Bargalló es va comprometre a obrir un institut escola el curs 2020-2021 i va deixar la porta oberta a obrir-ne un altre més endavant. En l’esmentada reunió, feta fa unes setmanes, hi van assistir representants de l’Ajuntament, però no de la Interampa a causa, diuen, de la manca de planificació del consistori.

Pel que fa al nou institut, recordem que començarà a funcionar al setembre amb mòduls provisionals al passeig de Cúllar, al Rieral, amb dues línies de 1r d’ESO. Paral·lelament, es començarà a construir l’equipament definitiu en uns terrenys que ha cedit l’Ajuntament a sant Quirze.

spot_img

El + Vist