Divendres, 5 març 2021
8.7 C
Lloret de Mar
Protesta a l'últim ple municipal

La Interampa acusa el conseller Bargalló de “mentir” en diferents aspectes relacionats amb l’Educació a Lloret

L'agrupació d'associacions de famílies dels diferents centres de Lloret de Mar creu que la Generalitat no té cap interès en solucionar els problemes educatius a la vila.

Protesta a l'últim ple municipal

Darreres Notícies

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

‘Amor oscuro’ destapa per què uns sonets de Lorca van estar amagats 50 anys

L'espectacle arriba a Lloret demà divendres, a les 20 hores, dins del programa Lloret Espai Off.

‘Lost in August’ actuaran en ‘streaming’ des dels Bucs d’El Puntet

Oferiran un concert de versions, avui dijous, a les 20 hores, a través de les xarxes socials dels Bucs i d'El Puntet.

La Interampa acusa el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, de mentir. L’agrupació d’associacions de famílies dels diferents centres de Lloret de Mar creu que la Generalitat no té cap interès en solucionar els problemes educatius a la vila.

El president de la Interampa, Carles Costa, critica que el conseller vagi fent promeses que no compleix i sospita que la intenció del Govern català no és obrir un nou institut escola, sinó convertir el Pere Torrent en un institut escola.

Des de la Interampa, per exemple, creuen que el conseller menteix quan parla de les ràtios de les escoles de Lloret que en realitat són molt més elevades del que diu el polític. I alerten que sense l’obertura d’una nova escola el nombre d’alumnes per aula encara pujarà més.

Les famílies són contundents i insisteixen en què l’única solució és que el nou institut s’ha de convertir en un institut escola. I remarca que és una urgència i que hauria de ser una realitat el curs vinent, 2019-2020, i no el següent tal com va dir el conseller.

I és que la Interampa alerta que el curs vinent el Pompeu Fabra haurà d’acollir un nou grup de P3 i un nou grup de cinquè de primària; i l’Àngels Alemany haurà d’acollir-ne un altre de P3. Però, a més a més, queden 23 nens de P3 sense lloc, que caldrà ubicar en algun centre, i s’haurà d’obrir un nou grup de quart de Primària en alguna escola. Per tot plegat, la situació és crítica, sobretot tenint en compte, tal com recorda Carles Costa, que les escoles de Lloret estan pensades per a dues línies, excepte l’Àngels Alemany que ja es va construir tenint en compte que acolliria tres línies, i l’Esteve Carles, que és d’una sola línia.

Carles Costa també acusa el conseller Bargalló de mentir quan diu que l’escola Pere Torrent rep el tractament de centre de màxima complexitat.

Recordem que en una reunió amb l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, el conseller Bargalló es va comprometre a obrir un institut escola el curs 2020-2021 i va deixar la porta oberta a obrir-ne un altre més endavant. En l’esmentada reunió, feta fa unes setmanes, hi van assistir representants de l’Ajuntament, però no de la Interampa a causa, diuen, de la manca de planificació del consistori.

Pel que fa al nou institut, recordem que començarà a funcionar al setembre amb mòduls provisionals al passeig de Cúllar, al Rieral, amb dues línies de 1r d’ESO. Paral·lelament, es començarà a construir l’equipament definitiu en uns terrenys que ha cedit l’Ajuntament a sant Quirze.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.