24.1 C
Lloret de Mar
Maria Paula López

La lloretenca Maria Paula López estudiarà 1r de Batxillerat als EUA, amb una beca de la FAO

La Fundació Amancio Ortega ha becat el 100% del cost d'un any escolar als Estats Units o el Canadà a 600 alumnes de tot l'Estat espanyol.

Maria Paula López

Darreres Notícies

Maria Paula López, de 15 anys i alumna de 4rt d’ESO a l’institut-escola Lloret de Mar, ha aconseguit una beca de la Fundació Amancio Ortega (FAO). L’ajuda, que han rebut 600 estudiants de tot l’Estat espanyol, cobreix el cost per estudiar, el curs vinent, primer de Batxillerat als Estats Units o al Canadà.

Maria Paula López

Ella mateixa assegura que va ser una sorpresa i una gran il·lusió rebre la beca. Una amiga més gran que ella va ser qui la va animar a sol·licitar la beca, el setembre passat. El seu objectiu és aprendre anglès i viure una experiència única.

Maria Paula López vol estudiar el Batxillerat Social i, a la universitat, Dret i Ciències Polítiques.

Més de 9.000 alumnes de 4t de secundària obligatòria han participat en el procés selectiu per a la beca de la Fundació Amancio Ortega, que requeria una nota mitjana de 7 a 3r d’ESO i almenys un 8 en l’assignatura d’anglès, a banda de superar una prova específica d’aquest idioma. També s’ha tingut en compte la renda familiar.

La beca, vàlida per al curs 2019-2020, cobreix el 100% del cost d’un any escolar a Canadà o Estats Units, amb l’allotjament, la manutenció en una família local d’acollida, l’escolarització, el viatge, l’assegurança mèdica i d’accidents, el seguiment durant els deu mesos d’estada a l’estranger i una assignació mensual per a despeses menors.

Abans de marxar, tant els joves com les seves famílies participaran en sessions de formació per facilitar una bona adaptació en els seus nous entorns. Fins ara, s’han becat més de 2.900 estudiants.

Escolta les declaracions de Maria Paula López, a Nova Ràdio Lloret:

spot_img

El + Vist