7.4 C
Lloret de Mar

‘La núvia del rom’ forma part de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret de Mar

Serà una visita teatralitzada al cementiri, què descobrirà els misteris de l'escultura més fotografiada i bonica del recinte modernista.

Hipogeu de la família Camp Nonell, al cementiri de Lloret de Mar.
Hipogeu de la família Camp Nonell, al cementiri de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Una visita teatral al cementiri, explicant els misteris que hi ha al darrere de l’escultura més fotografiada: la d’una noia vestida de blanc a dins d’una creu. Aquesta proposta formarà part de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret, de cara el proper estiu.

servicios profesionales jimenez

Així s’ha donat a conèixer en la presentació, el passat divendres al St Trop. Al darrere hi ha Amargura Cultura, que ha estat investigant els indians que van fer fortuna a Amèrica i que van deixar un llegat de gran valor artístic al cementi, en forma d’hipogeus.

David Barba, d’Amargura Cultura, explica que “és una història que poca gent coneix, més que una visita, serà una obra teatral a davant d’un hipogeu creat fa més d’un segle per l’escultor Ismael Smith” per a la família Camp Nonell.

La visita portarà per nom ‘La núvia del rom’, en referència a la forma de l’escultura. I perquè, en el seu moment, aquesta obra funerària -de gran bellesa- va ser encarregada per Anna Nonell i Garriga, vídua d’Esteve Camp.

La seva era la unió de dos cognoms que farien fortuna a Cuba. Allà, al 1872, es va fundar una de les marques de rom de més prestigi: el rom Matusalem. Una marca que ha fet els 150 anys sense que pràcticament ningú conegui els orígens lloretencs dels seus creadors.

En aquests moments, Amargura Cultura treballa en el guió de la proposta, que podria acabar amb un tast de rom. La previsió és que es representi el proper mes de juliol al cementiri modernista de Lloret.

spot_img

El + Vist