10.3 C
Lloret de Mar

La parròquia de Sant Romà acull nou pessebres aquestes festes

Formen part de la ruta pessebrista que ha elaborat l'Ajuntament i que marca catorze punts més visitables.

El naixement a sobre la porta principal de l'església
El naixement a sobre la porta principal de l'església

Darreres Notícies

La parròquia de Sant Romà acull un total de nou pessebres –sis, a l’interior i tres, a l’exterior. Hi ha creacions particulars i també dels esplais parroquials, com Bimbirimboines, Dofins i Shalom. Com a novetat, hi ha tres naixements que es poden veure des de l’exterior: un a la porta principal, un a la capella del Santíssim i un altre a la torre de l’Erol.

servicios profesionales jimenez

Per a mossèn Martirià Brugada és molt interessant que es mantingui aquesta tradició i s’aprofiti per connectar amb la fe cristiana.

“No és només una afició, sinó que és retrobar les arrels i, en aquest cas, les arrels de la fe, aquest trobar-se al voltant de tot el que signifiquen aquestes figures i aquesta representació”

Mossèn Martirià Brugada

Amb totes aquestes creacions, es cobreix el buit que ha deixat la col·laboració que feia cada any en Jesús Terradas.

A més, mossèn Martirià ha animat a tothom a fer-li arribar una fotografia del seu pessebre i ell en farà difusió a través del grup de WhatsApp de la parròquia.

Un dels pessebres que es poden visitar a l'església
Un dels pessebres que es poden visitar a l’església

Els pessebres de l’església formen part de la ruta pessebrista que, com sempre, ha marcat en un plànol l’Ajuntament. El regidor de Cultura, Cristian Fernández, anima tothom a visitar-la.

“Hem de gaudir d’aquestes tradicions i ha de ser un afegit a l’agenda nadalenca; crec que, amb l’esforç i l’amor de la gent, val la pena anar-los a visitar”

Cristian Fernández

El mapa marca una quinzena de llocs on es poden visitar els pessebres que participen als concursos que organitza el consistori i que estan ubicats en espais públics.

A més, aquests dies també es pot visitar l’exposició de diorames a l’Erol, que celebra la 47a edició. La mostra estarà oberta cada dia fins al Dia de Reis.

spot_img

El + Vist