29.1 C
Lloret de Mar
Pessebre vivent de la Immaculada Concepció el 2017

La Parròquia de Sant Romà recuperarà la tradició de fer un pessebre vivent a Lloret de Mar

El pessebre vivent es representarà el 28 de desembre, a les 18 hores, al pati de l'Erol i serà solidari amb el Centre de Distribució d'Aliments de Càritas.

Pessebre vivent de la Immaculada Concepció el 2017

Darreres Notícies

La Parròquia ha recuperat la tradició de fer un pessebre vivent a Lloret de Mar. Es tracta d’una idea que van proposar al mossèn els comerciants i els veïns de les Alegries, i que enguany ha agafat forma.

La parròquia compta amb un seguit d’associacions i veïns que s’han sumat al pessebre vivent amb molta il·lusió. Els preparatius van avançant i l’activitat es podrà veure el 28 de desembre, a la tarda i nit, i serà solidària amb Càritas. Per poder entrar, el públic haurà de dur algun producte per al Centre de Distribució d’Aliments de la vila.

Mossèn Martirià Brugada explica que el pessebre vivent s’ubicarà al pati de l’Erol i que serà com una prova, a veure quina resposta obté dels veïns.

El pessebre vivent es feia als anys 80 (Facebook)

Martirià Brugada ha investigat sobre la tradició de fer el pessebre vivent a Lloret. Va començar als anys ’30 però va quedar aturada amb la guerra civil. Tot indica que es va recuperar als anys ’80.

A banda dels pessebres vivents fets als anys ’80 a Lloret, actualment se’n fa en alguna escola i esplai. El mossèn conclou, doncs, que no és una tradició que surti del no-res.

La previsió del pessebre vivent és muntar un seguit d’escenes al pati de l’Erol. No hi faltaran ni el naixement ni les figures típiques com els pastors o la castanyera, ni tampoc un taller de mestre d’aixa.
Com hem dit, serà un pessebre vivent solidari.

El pessebre vivent de Lloret de Mar es representarà el 28 de desembre, a partir de les sis de la tarda, al pati de l’Erol.

spot_img

El + Vist