22.2 C
Lloret de Mar
'La piel quemada' (Mal Salvaje)

‘La piel quemada’ es podrà veure a la Filmoteca de Catalunya

La pel·lícula, rodada a Lloret el 1966, es projectarà dijous 27 de maig, a les 19.30 hores i l'entrada serà gratuïta.

'La piel quemada' (Mal Salvaje)

Darreres Notícies

La Filmoteca de Catalunya projectarà La piel quemada, pel·lícula rodada a Lloret de Mar fa més de 50 anys. La projecció serà la setmana que ve, dijous 27 de maig.

A la ràdio hem parlat del film amb el director, Josep Maria Forn, que recorda que la pel·lícula, de l’any 1966, mostra el contrast entre uns obrers de la construcció i els turistes que venien a la Costa Brava a mitjans dels anys seixanta. Una confluència de dos moviments oposats, que s’estava donant a Lloret de Mar mentre es feia el rodatge: “Lloret va ser ser un punt neuràlgic de la trobada de dos moviments: un moviment del sud cap al nord, que era l’emigració, per dir-ho de manera brutal, ‘de la gana’, i el moviment contrari, del nord cap al sud, d’Europa cap a Catalunya, del turisme, que llavors s’iniciava”

“La piel quemada va d’emigració, va de Catalunya i va de convivència”

Josep Maria Forn

El títol, precisament, es basa en aquest contrast.

“Tots dos estan a la platja de Lloret, ara bé: uns es cremen mentre treballen i els altres es cremen amb el gaudi de l’oci”

Josep Maria Forn

El director assegura que el municipi els va acollir molt bé durant el rodatge.

La pel·lícula està protagonitzada per Antonio Iranzo, Marta May, Silvia Solar, Angel Lombarte, Luís Valero i Carlos Otero. Més de 50 anys després, Josep Maria Forn encara és “el director de La piel quemada”, cosa que assegura que l’enorgulleix, perquè és un film que estima molt i que d’alguna manera li va canviar la vida.

Un dels secrets que fan que la pel·lícula segueixi despertant interès mig segle després és, segons Josep Maria Forn, que està feta amb molta sinceritat, amb l’objectiu de mostrar la realitat tal com era.

La piel quemada es podrà veure dijous 27 de maig, a dos quarts de vuit del vespre a la Filmoteca de Catalunya. L’entrada és gratuïta i només es pot adquirir a la taquilla de la Filmoteca, a la plaça Salvador Seguí de Barcelona.

La sessió també comptarà amb la participació d’un grup de joves de l’institut Santa Eulàlia de Terrassa, que han analitzat la pel·lícula i compartiran la seva mirada amb al públic.

spot_img

El + Vist