17.1 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya de la Piscina

La Piscina de Lloret col·labora, un any més, amb el Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte es fa avui i demà, però a la Piscina van començar a recollir aliments a principis d'aquesta setmana i allargaran el recapte fins al 2 de desembre.

Cartell de la campanya de la Piscina

Darreres Notícies

Avui i demà es fa el Gran Recapte d’Aliments. A Lloret, hi ha deu punts de recollida en diferents supermercats de la vila. Com sempre, es demanen aliments de llarga durada, és a dir, que caduquin com més tard millor.

El Gran Recapte a Lloret l’organitza Càritas, però compta amb la col·laboració de la Piscina. De fet, ja fa uns anys que des de l’equipament col·laboren amb aquesta cita solidària. Van començar a recollir aliments a principis d’aquesta setmana i allargaran el recapte fins al 2 de desembre, tal com ha explicat el director de la Piscina Municipal, Ricard Salinas.

Segons Ricard Salinas, cada any han obtingut millors resultats i han pogut omplir dos carros d’aliments. L’objectiu és mantenir les xifres en l’edició d’aquest any.

La iniciativa també compta amb premis per als participants. Per cada quilo d’aliments que es donin, s’obtindrà una matrícula gratuïta per gaudir de les instal·lacions de la Piscina Municipal.

Els aliments que fan més falta són oli, conserves de peix i verdures, llet, productes infantils i llegum cuit. La presidenta de Càritas a Lloret, Lucía Echegoyen, alerta que la situació és difícil per a moltes famílies i fa una crida a la solidaritat.

A banda de poder aportar aliments a la Piscina, els punts de recollida del Gran Recapte a Lloret són: l’Aldi, els Bonpreu del Rieral i de la plaça Pere Torrent, l’Esclat, els Caprabo de Fenals i de l’Avinguda Vila de Tossa, el Consum de l’Avinguda Vila de Blanes, el Lidl, el Mercadona i el Novavenda. Aquí, l’objectiu és arribar a recollir unes 14 tones d’aliments.

Però el Gran Recapte es du a terme a tot el territori català entre avui i demà, matí i tarda. És l’onzena edició i aquest any té com a lema Tot el barri voluntari. A les comarques gironines -on l’any passat es van recaptar 450 tones d’aliments– hi ha prop de 4.000 voluntaris a 341 punts de recollida.

En concret, la comarca de La Selva és la segona amb més establiments participants, amb 80, per darrere del Gironès, que en té 87.

Cal destacar que, en aquests moments, arreu de Catalunya, els Bancs dels Aliments atenen més de 195.000 persones. A la demarcació de Girona, dona servei a un total de 32.000 persones, a través d’un centenar d’entitats benèfiques.

spot_img

El + Vist