13.3 C
Lloret de Mar

La Plataforma d’HUT de Lloret de Mar demana als polítics locals més contundència contra els HUT il·legals

La plataforma i l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona han iniciat una ronda de reunions amb els candidats a les eleccions municipals.

De moment, s'han reunit amb el PSC
De moment, s'han reunit amb el PSC

Darreres Notícies

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona i la Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret de Mar demanen als partits polítics de la vila que actuïn amb contundència contra el HUT il·legals. Per aquest motiu, han iniciat una ronda de reunions amb els candidats a les eleccions municipals per fer-los arribar les seves demandes.

Un dels portaveus de la Plataforma d’HUT de Lloret, Gonçal Pastor, argumenta que volen que hi hagi més control perquè tothom compleixi la llei. Entre altres coses, reclamen que hi hagi més inspeccions i que s’elabori un llistat de les persones que actuen al marge de la llei perquè la policia pugui actuar.

No hi ha dades concretes, però la plataforma assegura que hi ha molts HUT que funcionen de manera irregular. Per això demanen als polítics que actuïn amb contundència i veuen bé que hi hagi una ordenança que en reguli el funcionament, tot i que amb alguns aspectes de la normativa no hi estan d’acord, com ara en l’estudi previ que va fer l’Ajuntament per establir el nombre màxim de llicències.

La plataforma agrupa dotze empreses professionals de la destinació. L’entitat lamenta que sovint es criminalitzi el conjunt del sector, quan la majoria fa les coses bé.

De moment, s’han reunit amb l’alcaldable del PSC i tenen previst anar-se trobant amb la resta de candidats. Els demanen que incorporin en els seus programes electorals accions per lluitar amb contundència contra les persones que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada. A més, volen que es reconegui la tasca que fan els professionals del sector i que se’ls tingui en compte a l’hora de dissenyar normatives que els impliquin. 

spot_img

El + Vist