Dissabte, 27 febrer 2021
9.5 C
Lloret de Mar
La pancarta penjada a la plaça de l'Església

La Plataforma per la Pau celebra el Dia Mundial dels Refugiats amb un manifest virtual

A més, ha penjat una pancarta a la plaça de l'Església.

La pancarta penjada a la plaça de l'Església

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Aquest dissabte és el Dia Mundial dels Refugiats. Una jornada que la Plataforma per la Pau de Lloret celebra a distància, de manera telemàtica i virtual, donant a conèixer un manifest i penjant una pancarta a la plaça de l’Església, amb la col·laboració de la parròquia.

El manifest recull que aquest any la pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat, encara més, els col·lectius més vulnerables i entre ells, les persones refugiades, segons Maria Carme Bernat, membre de l’entitat. Tot seguit, reproduïm el manifest:

Manifest pel Dia Mundial de les Persones Refugiades de Plataforma per la Pau Lloret.

Aquest any, la pandèmia del covid-19, ha sacsejat, encara més, els col·lectius més vulnerables i entre ells al de les persones refugiades. Paradoxalment, pels refugiats, el que per a nosaltres, els no refugiats, ha estat un calvari per a ells  hauria estat un alliberament. Disposar d’un habitatge on està confinats i una aixeta on hi sortís aigua per a rentar-se les mans. Per a nosaltres “la normalitat” és recuperar part de les nostres llibertats. Tornar a una normalitat per a ells és un patiment constant i la continuïtat en la seva exclusió. Una normalitat que els continuarà negant el dret d’asil, la protecció internacional i el dret a una vida digna. Una normalitat que els portarà novament a la guerra, a la violència i a la continua vulneració, en ells, dels drets humans. En aquesta nova normalitat demanem que tota persona tingui dret a cercar asil i a gaudir-ne en qualsevol país.

La Plataforma per la Pau s’ha afegit, juntament amb altres entitats, en una petició col·lectiva perquè l’estat espanyol obri fronteres als refugiats i els faciliti l’estada, a més de demanar el mateix a la Unió Europea.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.