17 C
Lloret de Mar
La pancarta penjada a la plaça de l'Església

La Plataforma per la Pau celebra el Dia Mundial dels Refugiats amb un manifest virtual

A més, ha penjat una pancarta a la plaça de l'Església.

La pancarta penjada a la plaça de l'Església

Darreres Notícies

Aquest dissabte és el Dia Mundial dels Refugiats. Una jornada que la Plataforma per la Pau de Lloret celebra a distància, de manera telemàtica i virtual, donant a conèixer un manifest i penjant una pancarta a la plaça de l’Església, amb la col·laboració de la parròquia.

El manifest recull que aquest any la pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat, encara més, els col·lectius més vulnerables i entre ells, les persones refugiades, segons Maria Carme Bernat, membre de l’entitat. Tot seguit, reproduïm el manifest:

Manifest pel Dia Mundial de les Persones Refugiades de Plataforma per la Pau Lloret.

Aquest any, la pandèmia del covid-19, ha sacsejat, encara més, els col·lectius més vulnerables i entre ells al de les persones refugiades. Paradoxalment, pels refugiats, el que per a nosaltres, els no refugiats, ha estat un calvari per a ells  hauria estat un alliberament. Disposar d’un habitatge on està confinats i una aixeta on hi sortís aigua per a rentar-se les mans. Per a nosaltres “la normalitat” és recuperar part de les nostres llibertats. Tornar a una normalitat per a ells és un patiment constant i la continuïtat en la seva exclusió. Una normalitat que els continuarà negant el dret d’asil, la protecció internacional i el dret a una vida digna. Una normalitat que els portarà novament a la guerra, a la violència i a la continua vulneració, en ells, dels drets humans. En aquesta nova normalitat demanem que tota persona tingui dret a cercar asil i a gaudir-ne en qualsevol país.

La Plataforma per la Pau s’ha afegit, juntament amb altres entitats, en una petició col·lectiva perquè l’estat espanyol obri fronteres als refugiats i els faciliti l’estada, a més de demanar el mateix a la Unió Europea.

spot_img

El + Vist