10.5 C
Lloret de Mar

La Plataforma per la Pau de Lloret condemna l’assassinat de 37 persones a la frontera de Melilla

Aquest diumenge a la tarda ha convocat un minut de silenci per mostrar la seva ràbia i dolor davant d'aquesta greu actuació de "la policia marroquina amb el consentiment del govern espanyol"

Minut de silenci per denunciar l'assassinat de 37 persones i molts més ferits (Plataforma per la Pau)
Minut de silenci per denunciar l'assassinat de 37 persones i molts més ferits (Plataforma per la Pau)

Darreres Notícies

La Plataforma per la Pau de Lloret condemna l’assassinat de 37 joves a la tanca de Melilla, quan intentaven entrar a territori espanyol. A més, hi ha una gran xifra de ferits. L’entitat ha fet un minut de silenci aquest diumenge a la tarda per mostrar la seva ràbia i dolor.

servicios profesionales jimenez

Des de la Plataforma recorden que aquestes persones no venen a Espanya per passar-hi unes vacances, sinó que ho fan a la recerca d’una vida millor. En aquest sentit, recorden que migrar és un dret i no un delicte, tal com apunta una representant de la Plataforma, Maria Carme Bernat.

“Volem mostrar la nostra ràbia i dolor per tot el que va succeir a la frontera sud, quan centenars de persones van saltar la tanca, no per venir de turistes, sinó perquè buscaven una vida millor com faríem tots nosaltres”

Maria Carme Bernat

Igual que s’ha fet en concentracions a altres punts de l’Estat, com Barcelona i Madrid, l’entitat lloretenca demana que es faci justícia i denuncia la segregació, discriminació i el racisme institucional que pateixen les persones negres en països occidentals.

Imatge extreta d'un dels vídeos que s'han fet virals, amb els migrants morts apilats
Imatge extreta d’un dels vídeos que s’han fet virals, amb els migrants morts apilats

Segons l’entitat lloretenca, aquestes persones han estat víctimes de la policia del Marroc, amb el consentiment del govern espanyol, ja que la guàrdia civil també va participar en els fets agredint a totes aquestes persones, tant les mortes com les ferides. La Plataforma conclou que és un acte vergonyós de mort i de vulneració de drets humans.

“Aquestes persones han estat víctimes de la policia marroquina, amb el consentiment del Govern espanyol, entre tots els van agredir, és a dir, van fer una gran massacrada, no té nom. Considerem que és un acte vergonyós de mort i de vulneració dels drets humans”

Maria Carme Bernat

Davant d’aquests greus fets, Maria Carme Bernat assegura que no callaran fins que s’aclareixin els fets i s’assumeixin responsabilitats.

spot_img

El + Vist