0.3 C
Lloret de Mar

La Plataforma per la Pau de Lloret es desvincula dels actes per la Capital de la Cultura Catalana

L’entitat critica que l’Ajuntament ha fet una mala gestió per poder tirar endavant l’activitat que ells havien programat.

Cartell en una concentració en contra de la guerra a Ucraïna
Cartell en una concentració en contra de la guerra a Ucraïna

Darreres Notícies

La Plataforma per la Pau s’ha desvinculat dels actes de commemoració de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana. L’entitat critica que l’Ajuntament ha fet una mala gestió per poder tirar endavant l’activitat que ells havien programat.

servicios profesionales jimenez

A banda d’incloure a l’agenda d’actes el Vermut per la Pau que fan cada any, una representant de la plataforma, Ioia Ramos, explica que també havien acordat organitzar una trobada d’alcaldes per la pau, que a Catalunya són una quarantena. Des de l’entitat havien parlat amb Fundipau, que havia acceptat la proposta.

Segons Ioia Ramos, però, l’Ajuntament no va fer la gestió per indicar una data a Fundipau, que necessita un marge ampli per poder organitzar la trobada. Davant d’això, des de la plataforma lloretenca han decidit no participar en la celebració de la capitalitat de la cultura catalana.

“Des de Fundipau mai no els van contactar i, per tant, com que el Vermut per la Pau el farem igualment, vam decidir sortir de l’any cultural”

Ioia Ramos

El regidor de Cultura, Cristian Fernández, lamenta la reacció de la Plataforma per la Pau, la qual assegura que ha conegut pels mitjans. Argumenta que des del consistori s’han de coordinar moltes activitats i assegura que li sap greu no haver pogut tirar endavant la trobada que proposava la plataforma. Tot i així, considera que no és tard per tornar a trobar-se i mirar d’arribar a un acord per impulsar alguna activitat plegats.

“A nivell tant tècnic com polític, la capitalitat no vol deixar a ningú fora, al contrari, crec que tots sumem si tots participem, i evidentment recollim les seves paraules”

Cristian Fernández

El regidor ha afegit que no han rebut queixes per part de cap altra entitat del municipi.  

Recordem que, aquest 2023, Lloret de Mar ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana. Això representa, tal com hem explicat en diverses ocasions, que hi haurà un gruix d’activitats programades en el món cultural del municipi.

spot_img

El + Vist