7 C
Lloret de Mar

La població sol donar més al Gran Recapte quan pot aportar productes directament

Per això aquest cap de setmana es recupera la recollida física en diferents supermercats.

Gran Recapte del 2019, l'últim amb recollida física d'aliments
Gran Recapte del 2019, l'últim amb recollida física d'aliments

Darreres Notícies

La població sol col·laborar més quan pot entregar directament aliments que no pas si ha de fer una aportació econòmica. Això és el que ha detectat el Banc dels Aliments i per això en el Gran Recapte d’aquest cap de setmana recupera la recollida física als supermercats. No obstant això, es mantindrà la possibilitat de fer un donatiu econòmic a les caixes, ja que, de fet, per al Banc dels Aliments és molt més beneficiós rebre l’aportació econòmica.

La presidenta de Càritas Lloret, Lucía Echegoyen, reconeix que, en general, la ciutadania és més partidària a fer donatiu en espècies.

“El donatiu econòmic sempre és una mica més difícil, perquè la gent no té la idea física de per què serveixen els diners, mentre que la gent compra un quilo d’arròs o un pot de llenties i sabem que és això el que han donat”

Lucía Echegoyen

A Lloret, la 14a edició del Gran Recapte es farà als dos Caprabos, als dos Bon Àrea, a l’Aldi i al Novavenda. A més a més, a la resta de supermercats del municipi es podrà fer un donatiu econòmic a les caixes.

El que es demana són els productes de la cistella bàsica, tant d’aliments com d’higiene, i també productes infantils. A més, atesa la proximitat de les festes nadalenques, es fa una crida també a donar productes típics de l’època, com ara torrons, neules o polvorons.

Sigui com sigui, des de Càritas Lloret fan una crida a la població perquè col·labori amb la campanya i es puguin recuperar les bones xifres de recol·lecta que hi havia abans de la pandèmia. I és que, tot i que la situació ha millorat una mica aquest estiu, en què s’ha recuperat el turisme, es preveu que els propers mesos siguin molt durs per a moltes famílies.

“Durant l’estiu va caure un 40%; en aquests moments iniciem altra vegada la pujada i es preveu que la necessitat tornarà a èpoques difícils”

Lucía Echegoyen

El Gran Recapte arriba aquest divendres, dissabte i diumenge i a Lloret es compta amb un bon gruix de persones voluntàries, entre les quals hi ha l’alumnat de l’institut Sant Quirze. De totes maneres, si algú vol col·laborar-hi, pot contactar amb Càritas Lloret.

spot_img

El + Vist